23-04-2020

GitLab investeert in partnerkanaal met Partner & Channel-programma

Deel dit bericht

GitLab lanceert een wereldwijd GitLab Partner Programma. Daarmee breidt het bedrijf enerzijds haar marktbereik uit en kunnen klanten anderzijds optimaal profiteren van de toegevoegde waarde van het GitLab platform door een beroep te doen op haar community van technologie- en dienstverleningspartners. Het nieuwe partnerprogramma biedt klanten een centraal aanspreekpunt voor hun DevOps-transformatie en combineert GitLab's platform en expertise met de hoogwaardige diensten en technologische oplossingen van haar groeiende partnernetwerk.

Om de partnerkanalen verder uit te breiden nam GitLab in januari 2020 Michelle Hodges aan als vice president Global Channels. GitLab beschikt momenteel over ruim 100.000 klanten en voegt daar in hoog tempo nieuwe klanten aan toe. Het GitLab Partner Program biedt partners legio kansen voor omzetgroei en het verhogen van marge, met name op het gebied van dienstverlening aan klanten. GitLab werkt niet met een traditioneel partnerprogramma; in plaats daarvan stuurt het partnerrelaties aan met incentives en investeringen waarmee partners de vaardigheden en mogelijkheden van GitLab binnen het hele DevOps-ecosysteem kunnen laten groeien.

Drie soorten programma's
Met de lancering van het nieuwe partnerprogramma wil GitLab nieuwe strategische relaties bouwen, zodat meer organisaties hun DevOps-processen kunnen transformeren met behulp van GitLab. Het programma omvat drie onderdelen:
• Open: Het Open-traject past het beste bij resellers, system integrators en andere verkoop- en dienstverleningspartners. Zij kunnen profiteren van diverse voordelen en benefits als ze nieuwe klanten aanbrengen, nieuwe opportunities identificeren en diensten bieden die het gebruik van GitLab bevorderen. Incentives zijn onder meer kortingen op producten en aanbevelingsbonussen.
• Select: Het Select-traject is gericht op het opbouwen van strategische relaties met partners die kun klanten hoogwaardige DevOps-expertise en -diensten willen bieden om het gebruik van GitLab te optimaliseren. De meeste van deze partners zullen hun eigen GitLab Practice ontwikkelen waarmee hoogwaardige adviesdiensten aan klanten geleverd worden, wat waarschijnlijk zal bijdragen aan een hogere omzet uit de oplossingen van GitLab.
• Technology: Het Technology-traject is bestemd voor technologiepartners (independent software vendors) die aanvullende oplossingen ontwikkelen door producten te integreren met de technologie van GitLab. Zij bieden GitLab-klanten de mogelijkheid om het platform uit te breiden door integratie met cloud-platforms, Kubernetes en legacy DevOps-oplossingen.

Company:

Gitlab

Partners