15-05-2020

Auth0 en Datadog werken samen bij logstreaming identiteitsdata

Deel dit bericht

Auth0, identiteitsplatform voor appbouwers, is een samenwerking aangegaan met Datadog, monitoring- en analyticsplatform voor ontwikkelaars, operationele IT-teams en zakelijke gebruikers. Samen willen de bedrijven security-, ontwikkel- en infrastructuurteams near-realtime van bedrijfskritische identiteitsinformatie voorzien. De integratie wordt mogelijk gemaakt door de nieuwe logstreaming-voorzieningen van Auth0, waarmee klanten continu Auth0-logs aan hun bestaande monitoring- en meldingendashboards kunnen toevoegen om zo hun werkprocessen makkelijker en effectiever te maken.

Tenant-logs zijn events met waardevolle informatie over activiteiten van gebruikers. Elke keer als een actie near-realtime wordt uitgevoerd, worden er tenant-logs gegenereerd binnen Auth0. Daarmee wordt cruciale identiteitsinformatie vrijgegeven, zoals wat het event inhield, wie het event uitvoerde en waar en wanneer dat was. Met de integratie met Datadog kunnen Auth0-klanten alle tenant-logs zonder extra ontwikkeltijd naar hun Datadog-account doorsturen.

De logstreaming-voorzieningen van Auth0 zorgen naar eigen zeggen voor een efficiënter, betrouwbaarder en nog sneller levermechanisme. Het platform produceert tien keer zoveel logs en garandeert een probleemloze informatievoorziening, zodat klanten actuele informatie over hun Auth0-tenant krijgen. Dit resulteert in verbeterde monitoring en alerts, audits en compliance, data-analyse, workflow-automatisering en serverless functionaliteiten. Datadog, dat door duizenden bedrijven wereldwijd wordt gebruikt, is een essentiële tool die data vanaf servers, containers, databases en diensten van derden bij elkaar brengt en de stack in zijn geheel zichtbaar maakt.

Door de nieuwe integratie kunnen klanten makkelijk en effectief Auth0-data visualiseren zonder extra ontwikkeltijd. Zij kunnen beter onderbouwd beslissingen nemen over systeemarchitectuur en -ontwikkeling, omdat ze heel eenvoudig de identiteitsprestaties kunnen monitoren en snel op performance- en security-incidenten kunnen reageren met geautomatiseerde meldingen op basis van identiteitsdata.

Partners