25-05-2020

OutSystems verbetert toegankelijkheid low-code platform

Deel dit bericht

OutSystems kondigt op Global Accessibility Awareness Day aan meer dan zeventig functionaliteiten toegevoegd te hebben aan het low-code platform. Wereldwijd zijn er meer dan 1,3 miljard mensen met een handicap, het is belangrijk dat applicaties gebouwd op het low-code platform ook voor hen toegankelijk zijn. Dankzij de nieuwe functionaliteiten voldoen web- en mobiele applicaties die op het ontwikkelplatform zijn gemaakt snel en gemakkelijk aan de hoogste toegankelijkheidsnormen en regelgeving op dit gebied. Tegelijkertijd worden goede gebruikerservaringen behouden en wordt aan de hoogste schaalbaarheids- en beveiligingseisen voldaan.

Toegankelijkheid van websites en applicaties is een vereiste. Onderzoek toont aan dat slechts één toegankelijkheidsklacht organisaties ongeveer 10.000 dollar aan onderzoekskosten kost. In 2019 werd in de VS op werkdagen elk uur één toegankelijkheidszaak aangespannen. Het snel lanceren van nieuwe applicaties hoeft niet in strijd te zijn met voldoen aan de hoogste toegankelijkheidsnormen. Daarom heeft OutSystems nieuwe mogelijkheden toegevoegd aan het low-code platform, waarmee ontwikkelaars toegankelijke apps kunnen maken voor het web en mobiel.

Een greep uit de toegevoegde functionaliteiten:
• Accessibility-Ready Development Accelerators helpen bedrijven bij het versnellen van de ontwikkeling van apps die voldoen aan de hoogste toegankelijkheidsnormen, zoals de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG 2.1 AA). De meer dan 70 UI-patronen, widgets en schermsjablonen voldoen aan de WCAG 2.1 AA en bevatten voorgedefinieerde semantische tags, ARIA-rollen en styling (typografie, contrastverhoudingen, tussenruimte en navigatie). Hierdoor is er minder codeerwerk nodig om toegankelijke interfaces te implementeren, zoals carrousels, accordeons en een drop-down zoekbalk.
• Volledig aanpasbare toegankelijke interfaces. Ontwikkelaars kunnen ook eigen maatwerk UI-patronen en interfaces op een volledig toegankelijke manier creëren, hoe complex deze ook zijn. Daarnaast kunnen diverse stijl componenten en CSS- en Javascript-componenten worden toegevoegd.
• De OutSystems Live Style Guide stelt organisaties in staat om een toegankelijk ontwerpsysteem te creëren dat voldoet aan hun unieke merkstijl. Daarnaast kunnen componenten gemakkelijk hergebruikt worden voor verschillende applicaties. Dit helpt organisaties bij het verminderen van dubbel werk en het verzekeren van consistentie.

Company:

OutSystems

Partners