02-06-2020

Databricks daagt datateams uit met Hackathon for Social Good

Deel dit bericht

Databricks daagt datateams van over de hele wereld uit om te zoeken naar oplossingen voor de coronacrisis, het klimaatprobleem of uitdagingen die zij in hun eigen omgeving tegenkomen. Tijdens de key note van de Spark + AI Summit 2020 die dit jaar plaatsvindt, zullen de drie finalisten bekendgemaakt worden. De uiteindelijke winnaars krijgen 20.000 dollar om te doneren aan een goed doel naar keuze, training van Databricks experts, VIP-passen voor de 2020 editie van de Summit en gratis tickets voor een volgende editie.

Voor de Hackathon for Social Good koos Databricks drie categorieën waarin deelnemers met hun oplossing het verschil kunnen proberen te maken:
COVID-19: Met de huidige zorgen over SARS-CoV-2 en COVID-19 zijn er nu verschillende COVID-19 datasets beschikbaar op Databricks, Kaggle en GitHub en wedstrijden zoals de COVID-19 Open Research Dataset Challenge (CORD-19). Door in deze datasets te duiken en ze samen te voegen met andere publieke bronnen kan meer inzicht worden verkregen in de correlaties, oorzaken of mogelijke oplossingen voor logistieke vraagstukken (bijvoorbeeld de beschikbaarheid van IC-bedden). Om deelnemers op weg te helpen, zijn diverse datasets rondom COVID-19 centraal verzameld.
Klimaatcrisis: Gaat jouw team de wereld redden? Deelnemers wordt gevraagd zich te buigen over een applicatie die het klimaatprobleem aanpakt, of een analyse te maken die laat zien waardoor de klimaatcrisis veroorzaakt wordt of hoe deze kan worden opgelost. Teams die ervoor kiezen aan de slag te gaan met een aanpak voor het klimaatprobleem, kunnen gebruikmaken van iedere dataset die zij relevant achten. Deze kunnen onder meer gevonden worden via de Dataset Search tool van Google Research.
Lokale uitdaging: Welke problemen zie je om je heen, waarvan je denkt dat ze echt aangepakt zouden moeten worden. Verschillende (Amerikaanse) grote steden hebben datasets beschikbaar die inzicht kunnen geven in de problematiek van en mogelijke oplossingen voor die stad (bijvoorbeeld New York). Ook hier geldt weer dat deelnemers gebruik kunnen maken van iedere dataset die zij relevant achten.

De drie finalisten zullen tijdens de Spark + AI Summit van 22 - 26 juni bekendgemaakt worden en verdelen een prijzenpot van 35.000 dollar. Het team dat eindigt op de derde plaats krijgt 5.000 dollar voor een goed doel naar keuze, training van Databricks experts, en VIP-passen voor de 2020 editie van de Summit. Het team dat op de tweede plaats eindigt krijgt 10.000 dollar om te doneren aan een goed doel naar keuze, training van Databricks experts, VIP-passen voor de 2020 editie van de Summit en gratis tickets voor een volgende editie. Het winnende team krijgt maar liefst 20.000 dollar om te doneren aan een goed doel naar keuze, training van Databricks experts, VIP-passen voor de 2020 editie van de Summit en gratis tickets voor een volgende editie. Alle teams zullen tijdens de 2020 Summit in de spotlight gezet worden en krijgen de kans hun idee te presenteren.

Deelnemers moeten minimaal 18 jaar oud zijn om mee te kunnen doen. Deelnemen kan in een team van maximaal vier personen. Deelnemers worden uitgedaagd een analyse uit te voeren die het probleem dat zij aanpakken helpt te begrijpen op een nieuwe en unieke manier, óf een applicatie te bouwen die helpt de problemen beter te begrijpen met bijvoorbeeld visualisatie. Vervolgens wordt de teams gevraagd hun oplossing te presenteren met een video.

Meer informatie over deelname en inschrijving.

Partners