08-06-2020

Progress Telerik introduceert ondersteuning voor .NET 5 Preview en Blazor WebAssembly

Deel dit bericht

Progress heeft de R2 2020 release aangekondigd van haar productlijn met geavanceerde tools voor ontwikkelaars, waaronder Progress Telerik en Progress Kendo UI. Met deze release biedt Progress nu meer dan veertig native componenten aan voor Progress Telerik UI voor Blazor, alsmede compatibiliteit met WebAssembly en nog veel meer. Bovendien is Progress het eerste bedrijf dat ondersteuning biedt voor Microsofts preview van .NET 5.

Progress Telerik UI voor Blazor
Progress Telerik UI voor Blazor is de eerste reeks native ontwikkelingstools die Microsoft Blazor ondersteunen en ontwikkelaars een heleboel tijd en moeite besparen om nieuwe apps draaiende te krijgen met Blazor. Deze nieuwe Telerik UI-release voor Blazor is een ontwikkelingstool met meer dan veertig gebruiksklare native componenten die geselecteerd zijn aan de hand van de meest gevraagde componenten uit het Telerik-pakket, zoals Upload, ListView, MultiSelect, DateRangePicker, Drawer, Pager, Tooltip, CheckBox en nog veel meer.

Telerik UI voor Blazor is tevens compatibel met de meest recente versie van Blazor WebAssembly, een van de nieuwste technologieën die beschikbaar is voor ontwikkelaars. Deze nieuwe versie biedt veelbelovende nieuwe functies voor betere prestaties en de mogelijkheid om elementen uit diverse webtalen te gebruiken. Naast de nieuwe componenten bevat Telerik UI voor Blazor ook verbeteringen in Scheduler, nieuwe Grid-functies zoals kolomvirtualisatie, automatisch gegenereerde kolommen en ondersteuning voor geneste modellen.
“Blazor is het meest recente .NET-framework dat geschikt is voor alle soorten ondernemingen - van klein tot groot. We zijn er dan ook trots op dat wij het meest complete pakket native UI-componenten voor Blazor aan kunnen bieden,” aldus Loren Jarrett, General Manager, Developer Tools Business bij Progress. “We leggen de lat steeds hoger wat betreft innovatie en kwaliteit, zodat .NET- en JavaScript-ontwikkelaars meer kunnen leveren dan ze ooit verwacht hadden. Deze release bevestigt onze inspanningen op dit vlak.”

Ondersteuning voor .NET 5 Preview
Volgens Microsoft betekent het .NET 5-project een belangrijke en spannende nieuwe richting voor .NET. “Je ziet .NET eenvoudiger worden, maar tegelijkertijd biedt het ook bredere en uitgebreidere mogelijkheden en functies. Alle nieuwe ontwikkelingsopties en functies zullen deel uitmaken van .NET 5, waaronder nieuwe C#-versies.”

Progress kent een lange traditie wat betreft het leveren van 'zero-day' ondersteuning voor alle nieuwe functies en componenten van .NET. Met de release van .NET 5 Preview en verdere integratie van het .NET-ecosysteem zet Progress deze traditie voort: Progress biedt niet alleen ondersteuning voor .NET 5 Preview, maar uiteraard ook 'zero-day' ondersteuning bij de volledige release van het product later dit jaar. Telerik desktop- en webcomponenten zijn nu compatibel met .NET 5 Preview; hetzelfde geldt voor run-time in Telerik Reporting.

Progress Telerik
Naast ondersteuning van Telerik UI voor Blazor en .NET 5 Preview heeft Progress met deze release ook andere verbeteringen en nieuwe componenten uitgebracht voor .NET voor web-, mobiel- en desktop-ontwikkeling op alle frameworks, waaronder:
• Telerik UI voor ASP.NET Core en Telerik UI voor ASP.NET MVC: nieuwe componenten voor Form, Stepper en TileLayout, nieuwe weergave voor DataTimePicker en TimePicker, verbeteringen in Scheduler en Grid Grouping, en ondersteuning voor NET 5 Preview.
• Telerik UI voor ASP.NET AJAX: nieuwe PDF Viewer- en Timeline-componenten, plus verbeteringen in Spreadsheet.
• Telerik UI voor WPF: ondersteuning voor.NET 5 Preview, nieuwe Callout- en Notify Icon-componenten, alsmede verbeteringen in Navigation View, TreeView, PropertyGrid, ScheduleVew en TimeSpanPicker. Daarnaast wordt ondersteuning voor .NET 5 Preview geïntroduceerd en kunnen WPF-projecten met de .NET Core Converter omgezet worden naar .NET Core.
• Telerik UI voor WinForms: een nieuwe ValidationProvider-component en verbeteringen in ChartView en BrowseEditor. Daarnaast wordt ondersteuning voor .NET 5 Preview en voor Vector-afbeeldingen geïntroduceerd en kunnen WinForms-projecten met de .NET Core Converter omgezet worden naar .NET Core.
• Telerik UI voor Xamarin: nieuwe componenten voor DatePicker, TimePicker en TimeSpanPicker, vaste kopteksten voor groepen in ListView en verbeteringen in Calendar.
• Telerik Reporting en Telerik Report Server: volledig functionele Web Report Designer, run-time ondersteunt .NET 5 Preview, nieuwe barcodesymbolen, mogelijkheid om Table/Band-koptekst in web-based rapportviewers te vergrendelen, en verbeteringen in Blazor-rapportviewer.
• Telerik JustMock: implementeert Visual Studio-venster voor het visualiseren van mockobjecten tijdens debuggen en verbeterde laadtijd van de JustMock Visual Studio-extensie.
• Telerik Test Studio Dev Edition: Ondersteuning van webcomponenten garandeert naadloze en stabiele automatisering van softwaretests.

Microsoft werkt momenteel aan een nieuwe versie van WinUI 3.0, die veel meer mogelijkheden voor desktopontwikkelaars bevat. Om op de hoogte blijven van de plannen die Progress heeft voor WinUI, kunt u zich hier aanmelden.

Progress Kendo UI
Voor ontwikkelaars die werken met Angular, React, jQuery en Vue heeft Progress eveneens een reeks nieuwe en bijgewerkte componenten uitgebracht die nieuwe besturingselementen toevoegen en meer productiviteit opleveren:
• Kendo UI voor Angular: nieuwe componenten voor Stepper, External Drop Zone, Pager, Label en TreeList, nieuwe ontwerprichtlijnen voor het bouwen van formulieren in Angular, verbeterde UI-dialogen, uitbreiding van TreeView en Conversational UI, plus verbeteringen in Grid.
• KendoReact: 12 nieuwe componenten – ListView, Progress Bar, Chunk Progress Bar, Stepper, Label, Floating Label, Hint and Error, Radio Button, Radio Group, Range Slider, FormElement en FieldWrapper – evenals verbeteringen in TreeList, Grid, Form, Drawer en Scheduler. Bovendien maken nieuwe ontwerprichtlijnen het bouwen van mooie formulieren gemakkelijker voor React-ontwikkelaars.
• Kendo UI voor jQuery: nieuwe Form-, Stepper- en TileLayout-componenten, plus verbeteringen voor DataSource, Validator, Inputs en Scheduler. Er zijn ook nieuwe weergaveopties voor DateTimePicker en TimePicker.
• Kendo UI voor Vue: nieuwe componenten voor Native Calendar, Native DateInput en Native DatePicker, ondersteuning voor Vue 3.0 en verbeteringen in Native Grid.

De R2 2020 release is per direct beschikbaar.
Meer informatie over de nieuwe mogelijkheden en functies vindt u op www.telerik.com/support/whats-new.

Partners