17-06-2020

FlowFabric moderniseert applicatielandschap Stella Fietsen

Deel dit bericht

FlowFabric helpt Stella, fabrikant van e-bikes in Nederland, bij het realiseren van haar internationale groeidoelstelling om marktleider in Europa te worden. Het volledige applicatielandschap van de fietsfabrikant wordt gemoderniseerd op basis van low code platform Mendix. De eerstvolgende milestone is de livegang van een geïntegreerd sales en delivery platform in Duitsland voor de merken Stella, Muto en Bike Project. Dit is in navolging van de succesvolle adaptie van het platform in België. Na Duitsland volgen Nederland, Denemarken en tevens Zuid-Europese landen.  

Stella ziet de populariteit van e-bikes toenemen. Zeker de laatste maanden neemt het aantal bestellingen van de fietsen een vlucht door het mooie weer, uitgestelde vakanties en de coronacrisis. Mede door de nieuwe vorm van woon-werkverkeer is de verwachting dat de groei doorzet in heel Europa. Zo blijken de Muto e-bikes een uitstekend alternatief voor het openbaar vervoer in en rondom steden in Europa en ook New York. Om de groei te faciliteren is het van belang dat het online en offline verkoopkanaal elkaar versterkt. Hiervoor is een geïntegreerde en flexibele IT-omgeving een vereiste.

Het sales en delivery platform ondersteunt verkopers tijdens het verkoopgesprek en faciliteert het proces tot en met de levering van de fiets. Ook de aansturing van externe partijen, zoals verzekeraars en distribiteurs, is in dit platform geborgd. Vanwege de integratie met het product information management (PIM) en order management systeem (OMS), is alle productinformatie van de ‘fietsfamilies’ en varianten beschikbaar vanuit 1 databron. Het platform verbetert hierdoor zowel de kwaliteit van het advies als het proces van order tot levering.  

Ronald van Barneveld, Director IT bij Stella over de samenwerking: “Om de kansen in de markt te verzilveren, was een modernisering van ons applicatielandschap nodig. Maar hoe dit er precies uit moest komen te zien, daarvoor zochten we een hands-on expert met ervaring in retail. Die vonden we in FlowFabric.”

Partners