19-06-2020

commercetools en roboticaontwikkelaar Franka Emika verlengen partnerschap

Deel dit bericht

commercetools heeft haar partnerschap met robotica- en automatiseringsontwerper Franka Emika uitgebreid. Franka Emika introduceerde twee jaar geleden haar eerste platform voor e-commerce en robotbesturing, Franka World, op basis van de software van commercetools. Ook voor de nieuwe versie van het platform besloot Franka gebruik te maken van de software van commercetools, met onder andere nieuwe functies voor het besturen van robots en IoT-apparaten.

Franka World is nu de kern in het ecosysteem van de roboticaproducent, en verbindt robots, partners en klanten. Zij kunnen via het platform niet alleen producten kopen en diensten afnemen, maar ook hele robotparken online beheren.

Franka Emika koos voor commercetools omdat het een API-first en microservices commercesysteem zocht dat goed bij zijn bestaande softwarearchitectuur past, en zo gebruik kan maken van de sterke back-end om de allernieuwste snufjes uit te rollen. Het bedrijf hoopt hiermee nieuwe gebruikers te trekken en de betrokkenheid van bestaande gebruikers, klanten en actieve donateurs te vergroten.

Franka Emika zocht ook naar een manier om e-commercefuncties op te nemen zonder dat medewerkers tijd kwijt zouden zijn aan het ontwikkelen van nieuwe features, zoals het verbinden van robots met de cloud zodat zij op afstand via het Franka World-platform kunnen worden beheerd.

Door gebruik te maken van het commercetools-platform, bespaarde Franka Emika veel tijd en geld die het ontwikkelen van e-commercefuncties gekost zou hebben. Het bedrijf kon nu tijdig nieuwe features naar alle delen van Franka World uitrollen, en kan zo sneller groeien.

Partners