23-06-2020

Tricentis volgens Forrester leidend in Continuous Functional Test Automation

Deel dit bericht

Testplatform Tricentis is door Forrester uitgeroepen tot leider in The Forrester Wave: Continuous Functional Test Automation Suites, Q2 2020. Het onafhankelijk onderzoeksbureau erkent Tricentis voor de kracht van het huidige aanbod, de strategie en aanwezigheid op de markt.

Tricentis behaalde de hoogst mogelijke score in de criteria van test en automation design, packaged application testing, automation execution/continuous testing, testen van BP- en RP-automatisering en marktbenadering. Volgens het rapport biedt Tricentis een van de meest complete en volwassen geïntegreerde automatiseringsplatforms voor continuous test automation op de markt.

De rapportevaluatie gaat verder verder: “Tricentis heeft de veelzijdige benadering van continuous testing gehandhaafd. Het heeft niet alleen een dynamisch vermogen getoond bij het overnemen van goed passende bedrijven, maar ook een sterk engineeringvermogen bij het integreren van de verworven technologieën met als doel consistente multi-persona collaboratieve testbeheer- en automatiseringstools aan te bieden. Tosca heeft het aanbod uitgebreid met meerdere automatiseringsmogelijkheden, ondersteuning voor meerdere talen (SpecFlow en Gherkin) en een testbeheeromgeving (qTest).”

Na onderzoek uit het verleden, gebruikersvereisten en feedback van klanten heeft Forrester een uitgebreide set van 26 evaluatiecriteria ontwikkeld. Om in de evaluatie te worden opgenomen, moeten leveranciers functionele automatiseringstests bieden in webbrowsers en mobiel internet, geautomatiseerde UI-tests, de mogelijkheid om ontwerp te automatiseren en de mogelijkheid om API- en webservicetests te maken en uit te voeren.

Partners