24-06-2020

Red Hat stelt Certified Ansible Content Collections beschikbaar

Deel dit bericht

Red Hat heeft het Ansible Automation-portfolio verbeterd. De nieuwste versie van Red Hat Ansible Automation Platform en nieuwe Red Hat Certified Ansible Content Collections zijn beide beschikbaar op Automation Hub. Red Hat Ansible Automation Platform helpt bedrijven meer te automatiseren, hun productiviteit te verhogen en de samenwerking tussen team te bevorderen. Ansible Content Collections maakt deel uit van de laatste release van het platform en helpt bedrijven aan de meest actuele automatiseringscontent.

Red Hat Ansible Automation Platform helpt bedrijven om hun automatisering te versnellen door middel van de nieuwste Ansible-innovaties en -technologie, inclusief de beveiligingsfuncties die nodig zijn voor productie-workloads. Naast Ansible Content Collections bevat de nieuwste versie van het Red Hat Ansible Automation Platform ook Ansible Tower 3.7, een catalogus met automatiseringsdiensten en updates van Automation Analytics.

Ansible-automatiseringsinnovaties
Naarmate de eisen aan automatisering evolueren, moeten organisaties hun automatiseringsmogelijkheden sneller en veiliger kunnen uitbreiden. De Ansible Content Collections werd in de herfst van 2019 voor het eerst aangekondigd met het Red Hat Ansible Automation Platform en biedt een continu bijgewerkte set van gecureerde automatiseringscontent, die de time to value kan verkorten. Het is mogelijk Ansible-content op grote schaal te hergebruiken, waardoor de efficiëntie voor onderhoud en gebruik eveneens verbeterd kan worden.

Met de introductie van Ansible Content Collections, publiceert Red Hat 17 nieuwe Collecties die allemaal geschreven en ondersteund worden door Red Hat. Collecties zijn beschikbaar voor vele populaire netwerk-, beveiligings- en cloudpartners, waaronder AWS, Arista, Cisco, IBM, Juniper, Splunk, VyOS-platforms. De wetenschap dat deze Collections getest zijn en ondersteund worden door Red Hat, helpt organisaties om automatisering met meer vertrouwen in te zetten. Collections worden asynchroon gepubliceerd van Ansible-productreleases, waardoor organisaties direct toegang krijgen tot de nieuwste Collections wanneer deze beschikbaar komen. Inmiddels zijn er 49 gecertificeerde Collections beschikbaar bij Red Hat en partners in de Automation Hub.

Diepere integratie met Red Hat-beheerportfolio
Ansible Content Collections helpt bij de verdere integratie van de beheerproducten van Red Hat. Nieuwe Collecties zijn beschikbaar voor:
- Ansible Tower Content Collection stelt organisaties in staat hun Ansible Tower-omgevingen op schaal te configureren, beheren en gebruiken.
- Red Hat Insights Content Collection helpt organisaties met het automatiseren van handmatige taken met behulp van de Red Hat Insights API.
- Red Hat Satellite Content Collection helpt organisaties om handmatige taken te automatiseren door gebruik te maken van de Red Hat Satellite API.

Meer intelligentie en gebruiksgemak
Naast Ansible Content Collections bevat de nieuwste release van Red Hat Ansible Automation Platform nieuwe functies en verbeteringen die automatisering vereenvoudigen voor zowel nieuwe als ervaren gebruikers en tegelijkertijd de snelheid en flexibiliteit van Ansible verhogen. Tot de updates behoren:
- Red Hat Ansible Tower 3.7 voegt nieuwe mogelijkheden toe waardoor klanten sneller en op grotere schaal kunnen automatiseren.
- Automation Analytics automation calculator is een aanvulling op Automation Analytics en stelt gebruikers in staat om de waarde van automatisering in hun organisatie te evalueren en aan te passen.
- Automation service catalog biedt levenscyclusbeheer voor automatiseringshulpmiddelen.

Company:

Red Hat

Partners