02-07-2020

Thinkwise scoort hoog in SPARK Matrix

Deel dit bericht

Thinkwise is gepositioneerd onder de koplopers in technologie in de SPARK Matrix: Low-Code Application Development Platforms 2020, een publicatie van Quadrant Knowledge Solutions. Door de focus op low-code ontwikkeling van core enterprise business systemen en het moderniseren ervan, heeft Thinkwise volgens het onderzoek een unieke positie om significante marktgroei te realiseren in een concurrerende, maar bloeiende markt.

Low-code platformen worden steeds strategischer ingezet door organisaties. Naarmate de omvang en complexiteit van de applicaties toeneemt, wordt het technologische fundament van het gekozen platform steeds belangrijker. Om bedrijven te helpen een goed geïnformeerde keuze te maken, publiceert Quadrant Knowledge Solutions, een strategisch internationaal adviesbureau, een onderzoek over low-code platformen, genaamd SPARK Matrix: Low-Code Application Development Platforms 2020. Hierin staan de resultaten van een analyse van de marktleidende low-code platformen inclusief een rangverdeling in Aspirants, Challengers en Technology Leaders.

In de SPARK Matrix van 2020 heeft Thinkwise een positie veroverd als koploper in technologie. Volgens de analisten valt Thinkwise op door zijn unieke focus op het ontwikkelen en moderniseren van core enterprise business-systemen, waarmee het de potentie heeft om aanzienlijke groei te realiseren in een sterk groeiende low-code markt. Volgens de analisten is het platform voorzien van plug-and-play GUI’s en uitwisselbare back-end technologie. Hierdoor is het mogelijk dat de applicaties die met het platform gebouwd worden, zowel technologisch als functioneel, altijd up-to-date blijven. Verder wordt de Thinkwise Upcycler genoemd als een veelgebruikt middel om core-legacy applicaties te moderniseren, wat organisaties helpt om hun doelstellingen rond digitale transformatie te halen.

Volgens analisten van Quadrant Knowledge Solutions is de grootste uitdaging voor Thinkwise om bij internationale organisaties aan tafel te komen. Dit komt mede door de aanwezigheid van grotere concurrerende platformen en de huidige focus van Thinkwise op de Europese markt. Toch heeft Thinkwise volgens de analisten een zeer aantrekkelijke technologische propositie door de focus op het bouwen en moderniseren van core business-systemen.

Company:

Thinkwise

Partners