08-07-2020

Valid en KPN IoT sluiten partnerovereenkomst

Deel dit bericht

Valid en KPN IoT zijn een partnerovereenkomst aangegaan om gezamenlijk Internet-of-Things oplossingen aan te bieden. De overeenkomst houdt in dat klanten van Valid toegang krijgen tot een door KPN ontwikkeld IoT-platform en dat KPN Valid opneemt in haar partnerecosysteem waardoor KPN-klanten toegang krijgen tot de expertise van Valid. Door de krachten te bundelen zijn beide partijen beter in staat de Nederlandse markt te bedienen met end-to-end IoT-oplossingen.

De kennis en expertise van KPN op het gebied van hardware en connectiviteit is volgens Frank Maes, Directeur Digital Business bij Valid, complementair aan Valid’s dienstverlening van data- en applicatie-oplossingen. “De meerwaarde van het connecteren van things zit hem juist in het converteren van de verkregen data naar inzichten waarmee de organisatie tijdig en juiste beslissingen kan nemen. Dat is precies waar Valid waarde toevoegt aan het IoT-platform van KPN. Als een organisatie bijvoorbeeld preventief onderhoud nastreeft om de kosten te beperken is enkel het connecteren van things onvoldoende, de inzichten die met de data verkregen worden in relatie tot onderhoudsmodellen is wat een organisatie nodig heeft om een IoT-oplossing te gelde te maken.“

Maes ziet enorme potentie in de markt rondom IoT. “Maar IoT is meer dan een sensor plaatsen en aan de slag gaan met de data die een ‘thing’ genereert. Hardware selecteren of ontwikkelen, connectiviteitoplossingen realiseren of zorgen dat security gewaarborgd is, is echt een vak apart. Onze passie is het halen van waarde uit data, dus dat is ook waar we ons op willen concentreren. Dit partnership geeft ons toegang tot de ervaring en kennis van KPN. We vullen elkaar perfect aan dus dit partnership biedt op meerdere vlakken een mooi perspectief voor de toekomst.”

Partners