17-07-2020

Auth0 krijgt Serie F-financiering van 120 miljoen dollar

Deel dit bericht

Auth0, identiteitsplatform voor ontwikkelingsteams, heeft een Serie F-financieringsronde van 120 miljoen dollar afgerond. Dankzij deze financiering wordt de waarde van Auth0 nu geschat op 1,92 miljard dollar en is het totale kapitaal van het bedrijf verhoogd naar meer dan 330 miljoen dollar. De financiering stimuleert de innovatie en go-to-market-uitbreiding als antwoord op de wereldwijde vraag naar een eenvoudig, schaalbaar identiteitsplatform dat veilige toegang biedt tot elke applicatie.

Bij de ronde, geleid door Salesforce Ventures, was ook een nieuwe investeerder, DCTP, betrokken. Verder namen bestaande investeerders Bessemer Venture Partners, Sapphire Ventures, Meritech Capital, World Innovation Lab, Trinity Ventures, Telstra Ventures en K9 Ventures deel aan de financieringsronde.
 
Auth0's Serie F-financiering volgt ongeveer een jaar na de afronding van de Serie E-financiering van 103 miljoen dollar in mei 2019, die het bedrijf de 'unicorn'-status bracht. Na een groei van 70 procent in 2019 zette Auth0 zijn snelle groei voort tot in het tweede kwartaal van 2020, ondanks de onzekerheid van de huidige wereldwijde economische situatie.

Auth0 blijft zijn klantenbestand snel uitbreiden en benadrukt daarmee dat identiteitsbeheer een essentiële rol speelt in digitale transformatie en in het bieden van toegang tot klantapplicaties. Duizenden klanten besteden hun identiteitsbeheer uit aan Auth0 om de last van het onderhoud van complexe systemen te verlichten, te profiteren van een snellere time-to-market en te voorzien in een probleemloze eindgebruikerservaring.

Auth0 heeft wereldwijd circa 650 werknemers in dienst en is een niet-beursgenoteerde onderneming.

Company:

Auth0

Partners