29-07-2020

Mendix leider in Gartner MQ for Multiexperience Development Platforms

Deel dit bericht

Mendix, onderdeel van Siemens en aanbieder in enterprise low-code, kondigt aan dat het voor het tweede opeenvolgende jaar is benoemd tot leider in het Gartner Magic Quadrant for Multiexperience Development Platforms (Jason Wong, Adrian Leow, Arun Batchu, 7 juli 2020).

Volgens Gartner is een Multiexperience Development Platform (MXDP) een 'fundamenteel platform voor het ontwikkelen van digitale apps en producten met meerdere touchpoints en interactie-modaliteiten voor klanten, partners en werknemers. Het stelt productontwikkelingsteams in staat hun delivery te verbeteren en te innoveren door 'composable experiences' te introduceren in de front-end UX-laag, overeenkomstig met de visie van Gartner over de toekomst van applicaties.’
Een van de criteria om in aanmerking te komen voor vermelding in het 2020 Gartner Magic Quadrant for Multiexperience Development Platforms is dat een platform ‘geen afzonderlijke betrokkenheid of services van de leverancier nodig moet hebben om nieuwe binaire bestanden te genereren of te bouwen’. Daarnaast moet het platform ‘hetzelfde leveren voor responsive web apps, evenals ten minste drie van de volgende toepassingen’: progressive web apps, chatbots, voice apps, wearable en IoT-apps en AR- en VR-apps.

Critical Capabilities Report
Naast de leiderspositie in het Magic Quadrant, werd Mendix beoordeeld in Gartner's rapport ‘Critical Capabilities for Multiexperience Development Platforms’ (Jason Wong, Adrian Leow, Arun Batchu, 7 juli 2020). Hierin worden 16 MXDP-leveranciers geëvalueerd aan de hand van vijf multiexperience use cases. Het Critical Capabilities-rapport is een begeleidend verslag dat gelijktijdig met het Magic Quadrant-rapport wordt uitgebracht.

Partners