12-08-2020

Red Kubes lanceert containerplatform dienst voor Nederlandse gemeenten

Deel dit bericht

Kubernetes Service Provider Red Kubes biedt een volledig beheerde Common Ground infrastructuur op basis van Haven compliant Kubernetes in combinatie met het door Red Kubes ontwikkelde Otomi Container Platform.

Gemeenten hebben een moderne gezamenlijke informatievoorziening nodig voor het uitwisselen van gegevens, die voldoet aan privacywetgeving en efficiënt omgaat met data. Vanuit die behoefte is Common Ground ontstaan. In de kern gaat het bij Common Ground om een hervorming van de gemeentelijke informatievoorziening, door op een andere manier om te gaan met gegevens. Data worden losgekoppeld van werkprocessen en applicaties.

Voor het aanbieden en beheren van applicaties heeft Common Ground een basisinfrastructuur vastgesteld. Deze standaard, Haven genaamd, is gebaseerd op Kubernetes. Haven maakt Kubernetes geschikt voor gebruik binnen overheden. Speciaal voor gemeenten heeft Red Kubes een dienst ontwikkeld waarbij een Kubernetes infrastructuur wordt opgezet en beheerd. Met de volledig beheerde Common Ground basis infrastructuur op basis van Haven compliant Kubernetes en Otomi Container Platform kunnen gemeenten meteen aan de slag en hebben ze geen diepgaande kennis van Kubernetes nodig.

Otomi Container Platform
De Haven compliant Kubernetes dienst wordt geleverd in combinatie met Otomi Container Platform. Dit is een open source container platform dat door Red Kubes is ontwikkeld en waarmee het gebruik van Kubernetes gemakkelijk wordt gemaakt.

Volgens directeur Sander Rodenhuis van Red Kubes is Kubernetes geweldig, maar het is als een motor zonder de rest van de auto. “Om van een standaard Kubernetes-cluster een volwaardig container platform te maken, is meer nodig. Daarvoor hebben wij Otomi Container Platform ontwikkeld. Kubernetes is ingewikkeld en de leercurve steil. Het is niet voor iedereen weggelegd daarmee te werken. De oplossing van Red Kubes neemt de complexiteit rond configuratie, veiligheid en de installatie van applicaties weg. Otomi Container Platform maakt het voor gemeenten eenvoudiger om met containers aan de slag te gaan.”

Het Otomi-platform is open en kan op alle clouds draaien. Met de Otomi user interface kunnen applicaties eenvoudig op elk Kubernetes cluster en in elke cloud geïnstalleerd worden. Ook zorgt Otomi Container Platform voor een cloud-onafhankelijke end-to-end-versleuteling tijdens transport en voor dataopslag.

Partners