27-08-2020

Mendix: Low-code is bewezen technologie met hoge opbrengsten

Deel dit bericht

Mendix kondigt de resultaten aan van een onderzoek over de waarde van het Mendix low-code platform. Dit rapport komt volgens Mendix op een cruciaal moment waarop bedrijven in alle sectoren worstelen met digitale transformatie. Het historische tekort aan ontwikkelaars komt daarbij samen met de groeiende vraag naar zakelijke software bij grote bedrijven die snel tegemoet willen komen aan de veranderende behoeften.

Het onderzoek ‘The Total Economic Impact (TEI) of The Mendix Low-Code Application Development Platform’, dat in opdracht van Mendix werd uitgevoerd door Forrester, laat zien dat de investering van een onderneming in het Mendix-platform in drie jaar een gekwantificeerd voordeel van 20,52 USD miljoen opleverde. Hierbij ging het om 8,1 miljoen USD aan besparingen op applicatie delivery, 6 miljoen USD aan operationele efficiëntie van applicaties die zijn ontwikkeld met het Mendix low-code-platform, 3,3 miljoen USD aan versnelde time-to-market voor nieuwe producten en diensten, en 3,1 miljoen USD aan incrementele omzet door betere klantrelaties.

"De TEI-studie laat zien dat low-code niet slechts een trend is", zegt Derek Roos, medeoprichter en CEO van Mendix. “Het low-code platform van Mendix heeft grote impact op de manier waarop organisaties werken. Bedrijven gebruiken Mendix al jaren om significante bedrijfsresultaten te behalen en ook andere organisaties kunnen de voordelen van low-code realiseren."

Company:

Mendix

Partners