04-09-2020

Sendcloud lanceert API voor logistiek dienstverleners

Deel dit bericht

Sendcloud breidt haar portfolio uit met drie bezorgdiensten: Budbee, Trunkrs en Homerr. Dat is mogelijk dankzij een nieuwe webkoppeling voor logistiek dienstverleners, de LSP API. Vervoerders kunnen hiermee eenvoudig koppelen met het verzendplatform. De integratie van nieuwe vervoerders moet bijdragen aan flexibele bezorging voor consumenten.

De LSP API maakt het voor bezorgdiensten mogelijk hun eigen API aan te sluiten op het Sendcloud verzendplatform. Daardoor kunnen vervoerders hun diensten in een klap aanbieden aan meer dan 15.000 webwinkels in Europa. De koppeling stelt zowel grote als kleine bezorgdiensten in staat zich te verbinden aan Sendcloud, ongeacht volume of regio. De API biedt op deze wijze ook uitkomst voor lokale bezorgdiensten, voor wie het lastig kan zijn voet aan de grond te krijgen in de snelgroeiende wereld van e-commerce.

Multi-carrier strategie binnen handbereik
Met de koppeling wil Sendcloud niet alleen vervoerders helpen, maar wil het verzendplatform ook het voeren van een multi-carrier strategie voor retailers aantrekkelijker maken. Daarmee speelt het platform in op de toegenomen vraag naar flexibele bezorgopties, zoals same-day delivery of groene bezorging.

Tags:

Development, API

Company:

Sendcloud

Partners