21-09-2020

Accenture introduceert Accenture Cloud First

Deel dit bericht

Accenture introduceert Accenture Cloud First en investeert de komende drie jaar drie miljard dollar om klanten in alle sectoren te helpen snel cloudgedreven bedrijven te worden. Het bedrijf wil de digitale transformatie bij klanten versnellen om zo sneller en op grotere schaal meer waarde voor hen te realiseren.

Accenture wordt erkend als beangrjk partner van 's werelds grootste cloudaanbieders. Het bedrijf boekte in boekjaar 2019 een cloudomzet van ongeveer elf miljard dollar. De diensten omvatten Software as a Service en migratie-, infrastructuur- en applicatie-clouddiensten. Meer dan 100.000 cloudprofessionals van Accenture helpen klanten bij het vormgeven, verplaatsen, bouwen en beheren van hun bedrijfsvoering in de cloud en bij het realiseren van voordelen van de cloud op het gebied van zakelijke waarde, snelheid, kosten, talent en innovatie.

Accenture Cloud First is een nieuwe multiservicegroep van 70.000 cloudprofessionals die de volledige kracht en breedte van Accenture's industrie- en technologiecapaciteiten, ecosysteempartnerschappen en diepe betrokkenheid bij het leren en bijscholen van de werknemers van klanten en bij verantwoord ondernemen samenbrengt. Dit met als enige doel organisaties in staat te stellen sneller naar de cloud over te stappen en meer waarde voor al hun stakeholders te creëren op dit kritieke moment. In het bijzonder integreert deze nieuwe groep de brede cloud-expertise van het bedrijf op het gebied van cloudmigratie, infrastructuur, applicatiediensten en ecosysteempartnerschappen met zijn industrie- en bedrijfstakoverkoepelende inzichten en capaciteiten op het gebied van data en Applied Intelligence. Ook is er integratie met Accenture Interactive's specialisatie in experience design en met inzichten en ervaring van het bedrijf in het moderniseren en exploiteren van grote IT-omgevingen en van belangrijke financiële, HR-, marketing, supplychain en industriespecifieke bedrijfsprocessen. Deze grootschalige operationele ervaring is van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat bedrijven waarde uit hun cloud en digitale transformatie halen. Edge computing, geïntegreerd met de cloud, zal ook een belangrijk aandachtspunt zijn.

Verantwoord gebruik van AI
Accenture Cloud First combineert ook hoogwaardige leer- en talentontwikkelingsexpertise, diepgaande ervaring in cloud change management en cloud-ready bedrijfsmodellen met een commitment aan verantwoord business by design – met beveiliging, dataprivacy, verantwoord gebruik van kunstmatige intelligentie, duurzaamheid en ethiek en compliance ingebouwd in de fundamentele veranderingen die Accenture helpt bedrijven te bereiken.
De investering van drie miljard dollar van Accenture zal worden gebruikt om verder te gaan – vaak samen met cloud- en technologie-ecosysteempartners – met roadmaps voor de industrie, gegevensmodellen en oplossingen, cloud AI-gegevens en AI-architecturen, geïntegreerde full-stack infrastructuur en applicatiemogelijkheden, cloudinstrumenten, en -automatisering om lagere kosten per eenheid en innovatie te stimuleren, en onderzoek en ontwikkeling op het gebied van edge computing en aanverwante cloudtechnologieën.

Karthik Narain zal Accenture Cloud First leiden. Narain, een veteraan in de technologie-industrie die gevestigd is in Silicon Valley, gaf leiding aan Accenture Technology in Noord-Amerika. In de loop van zijn twintig jaar durende carrière heeft hij tal van innovatieve technologieprogramma's geleid voor klanten in verschillende industriële sectoren, waaronder Software & Platforms, Financial Services Diensten en High Tech.

Partners