23-11-2020

Rubrik Andes 5.3 vergroot backup-snelheid voor SQL-omgevingen

Deel dit bericht

Rubrik heeft de Andes 5.3-release aangekondigd voor haar cloud data management platform. De nieuwste update richt zich voornamelijk op het ondersteunen van organisaties bij het moderniseren en automatiseren van hun data management, het uitbreiden naar de cloud en het afzwakken van risico’s rondom de datasets van organisaties.

In een recent rapport van Forrester kwam naar buiten dat de publieke cloud infrastructuur met maar liefst 35 procent zal groeien in 2021. Daarnaast laat het BitDefender Mid-Year Threat Landscape Report zien dat tijdens de Covid-19 pandemie ransomware-aanvallen wereldwijd met 715 procent gestegen zijn. Om in deze veranderende omstandigheden te blijven functioneren hebben organisaties een data management oplossing nodig die soepel data naar de cloud migreert en vervolgens ook beschermt tegen cyberaanvallen. De Andes 5.3-release is ontwikkeld om aan de behoeftes van klanten te voldoen door grotere schaalbaarheid en prestatiekracht, betere en eenvoudige cloud-migratie, en uitgebreide intelligente risicomitigatie te leveren.

Prestatie op organisatieniveau
Andes 5.3 levert verbeterde prestaties voor de infrastructuur en applicaties van grote organisaties:
• Snellere backups van SQL Server-omgevingen die honderden databases per host ondersteunen, waardoor nachtelijke back-ups tot een uur verkort worden en de ondersteuning van maximaal 10.000 SQL-databases op een enkele Rubrik 4-node cluster mogelijk wordt gemaakt;
• Oracle backup-snelheid is verdubbeld tot bijna een gigabyte per seconde;
• Een nieuwe ‘Recovery Validation’ functie voor Oracle in Andes 5.3 maakt validatie en recovery testen mogelijk die ervoor zorgen dat een Oracle database makkelijk te herstellen is.

Uitbreiding naar de cloud
Rubrik richt zich sinds de oprichting op de cloud, en breidt met Andes 5.3 coördinatie en kostenbeheer uit naar de private en publieke cloudinfrastructuren en tevens hybride omgevingen:
• Google Cloud wordt ondersteund om VM’s te gebruiken en om geautomatiseerde backups van SAP HANA in te zetten met behulp van op Rubrik Service Level Agreements (SLA)-gebaseerde beleidsregels;
• Uitgebreide hybride cloud VMware-bescherming onpremise, AWS, Azure en Google, en VMware Cloud op AWS;
• Volledige cloudnative Polaris voor Amazon RDS, waardoor de bescherming van RDS over verschillende AWS accounts en regio’s mogelijk wordt gemaakt.

Inperken van bedrijfsrisico’s
Naast onveranderlijke backups en sneller herstel in hybride cloudomgevingen, biedt Rubrik producten die op het databeschermingsplatform Polaris werken. Zo worden klanten proactief ondersteund bij het beperken van gegevensrisico, zelfs als cyberdreigingen toenemen.

Om organisaties te ondersteunen bij het verminderen van risico’s op het gebied van compliance en datalekken, biedt Rubrik’s volgende release van Polaris Sonar inzicht in bestandlocaties met hogere risico’s. Hier worden ook gevoelige bestanden meegenomen die eigenlijk voor iedereen toegankelijk zijn en bestanden die al een enige tijd niet geopend zijn geweest. Sonar werd in 2019 op de markt gebracht, en is ontworpen om gevoelige en persoonlijk identificeerbare data te ontdekken. Meer dan zeshonderd klanten gebruiken ondertussen Polaris Radar en Sonar toepassingen om zo risico’s in te perken.

Partners