08-12-2020

USoft en PhenoVation starten samenwerking voor realtime inzicht

Deel dit bericht

Low-code softwareleverancier USoft is een samenwerking gestart met PhenoVation, fabrikant van camerasystemen voor fenotypering. Het doel is om fenotyperingdatabases te creëren die in realtime automatisch grote aantallen gewasfoto's rangschikken en analyseren. Onderzoekers kunnen met dergelijke databases snel resultaatanalyses maken en de beste strategie voor hun gewasonderzoeken bepalen.

Met low-code applicaties vindt er een grote efficiëntieslag in de verwerking van gewasfoto’s plaats. Op dit moment worden gemaakte gewasfoto’s nog handmatig in verschillende documenten gecodeerd, wat zorgt voor flinke vertraging in data-analyses. De applicaties die Phenovation en USoft gaan ontwikkelen, verzamelen metagegevens van plantfoto’s en slaan deze op in één enkele database. De plantfoto’s worden automatisch door het systeem geanalyseerd, waardoor gebruikers continu inzicht hebben in de voortgang van gewasonderzoeken en -projecten. Op deze manier is er sprake van één gebruiksvriendelijke informatiebron, die altijd actueel en overal te raadplegen is.

CCO Roel Spans bij USoft is blij met de samenwerking met PhenoVation. “Samen zetten we disruptieve oplossingen neer. Met low-code brengen we automatisering in een hogere versnelling, waardoor we in korte tijd toewerken naar een goed resultaat voor onze klanten. Door onze expertise te bundelen met de kennis van PhenoVation op het gebied van fenotyperingcamerasystemen, bieden we de agrochemische sector een state-of-the-art oplossing die een directe en positieve impact heeft op hun werkwijze.”

Partners