31-12-2020

Attollo en Zuid-Afrikaanse fintech Xago sluiten partnership

Deel dit bericht

Multi-valuta betalingsverwerker Xago Technologies heeft het in Geldermalsen gevestigde Attollo Software Consultancy geselecteerd als partner om de verdere opschaling van hun software te verzorgen. Xago zet verschillende valuta's om in cryptocurrency en vice versa, om snelle en veilige grensoverschrijdende betalingen te verwerken. De dienst is gebaseerd op de Ripple cryptocurrency XRP en biedt een veilige, traceerbare en effectieve oplossing om digitale betalingen tussen verschillende valuta's uit te voeren.

Het managementteam van Xago benaderde Attollo Software Consultancy nadat ze de financiële investering van Capitec Bank en Empowerment Capital ontvangen hadden. Om de optimale gebruikerservaring en de veiligheid van Xago’s software in de groeifase te waarborgen, is de schaalbaarheid van Xago's software topprioriteit. Attollo zal hier als software partner bij ondersteunen.

CEO Mark Chirnside, mede-oprichter van Xago Technologies, heeft ervoor gekozen om samen te werken met Attollo Software Consultancy “vanwege Attollo’s zeer ervaren executive team, hun uitgebreide ervaring in de fintech sector, proactieve benadering en, heel belangrijk, hun consumentgerichte, professionele benadering bij het ontwikkelen en op tijd leveren van toonaangevende technologische oplossingen.”

Verandering van grensoverschrijdende betalingen in Afrika
Ook Attollo's Managing Director Claudius van der Meulen is enthousiast over de samenwerking. Hij stelt: "Xago heeft een zeer innovatieve betalingsoplossing ontwikkeld, die het grensoverschrijdende betalingsverkeer in Afrika verandert. We zijn dankbaar en verheugd dat we kunnen bijdragen aan het doorontwikkelen van de technologie die Xago biedt. Ons doel is om te zorgen voor schaalbaarheid van de software zodat Xago grote hoeveelheden innovatieve transacties kan blijven verwerken, terwijl de ervaringen van eindgebruikers optimaal blijven en we de ontwikkeling van geavanceerde software vergemakkelijken. Het is geweldig om deel uit te maken van Xago's groei."

Partners