21-01-2021

Mendix betreedt Chinese markt

Deel dit bericht

Mendix, onderdeel van Siemens en aanbieder in enterprise low-code introduceert haar low-code platform op de Chinese markt. De aanwezigheid van Siemens in de Chinese technologiemarkt biedt Mendix aanzienlijke voordelen, waaronder toegang tot klanten, resources en expertise.

Siemens is wereldleider in industriële, productie-, mobiliteits- en procesindustrieën en sinds 1872 trotse partner van de Chinese industrie en overheid. Dat track record van 150 jaar wordt voortgezet nu Siemens het Mendix low-code platform – de toekomst van software-ontwikkeling – beschikbaar maakt voor zijn klanten in China. Een geïntegreerde low-code oplossing met iIoT, edge computing, AI, automatisering en andere use cases.

Mendix zal uiteraard ook nieuwe klanten benaderen buiten het Siemens-portfolio en maakt daarbij gebruik van de gespecialiseerde expertise en oplossingen die het wereldwijd heeft ontwikkeld in verschillende sectoren waaronder financiële dienstverlening, verzekeringen, logistiek, gezondheidszorg, overheid, detailhandel, consumentenproducten en procesindustrieën.

“China is één van de belangrijkste markten voor Siemens Digital Industries Software”, zegt Leo Liang, senior vice president en managing director van Siemens Digital Industries Software in China. “We zijn trots om vandaag de beste low-code technologie ter wereld te introduceren, niet alleen aan onze eigen klanten, maar aan elke onderneming in China die zijn digitale initiatieven wil versnellen om de operationele efficiëntie te verbeteren en slimmer met klanten via elk beschikbaar kanaal te communiceren. Low-code is de toekomst van software-ontwikkeling en Mendix loopt daarbij voorop.”

“Effectievere applicaties, gezamenlijk ontwikkeld in een fractie van de tijd, die meer succesvolle bedrijfsresultaten opleveren – dat is de essentiële waardepropositie van Mendix”, zegt CEO Derek Roos van Mendix. “We zijn blij om bij de lancering van het Mendix-platform in China gesteund te worden door het bereik en de merkreputatie van Siemens en zijn ervan overtuigd dat onze klanten daar snel de vruchten zullen plukken van de ontwikkeling van low-code applicaties.”

Al voor de officiële introductie wist Mendix klanten in China aan zich te binden waaronder SAIC Motor, CIMC Vehicles en Maxnerva Technology Services, een dochteronderneming van Foxconn.

Company:

Mendix, Siemens

Partners