22-01-2021

Heuvelman Staalhandel werkt met low-code ERP-oplossing van Thinkwise

Deel dit bericht

Heuvelman Staalhandel heeft een nieuw ERP-systeem ontwikkeld met het low-code softwareplatform van Thinkwise. Hiermee vervangt het bedrijf het bestaande, verouderde systeem, en creëert nieuwe kansen voor verdere digitalisering en innovatie.

Heuvelman Staalhandel is een onafhankelijke staalgroothandel, die een breed assortiment aan constructiestaal direct uit voorraad levert. Het bedrijf bedient met name bedrijven in de grond-, weg- en waterbouw, en heeft vestigingen in Nederland, België en Duitsland. ICT is voor Heuvelman zeer strategisch. Toen de software verouderde, besloot men dat het tijd was om het bestaande ERP-systeem te vervangen. Heuvelman: “Wij merkten dat we met onze vorige leverancier vastliepen qua innovatie. Voor ons was de keuze voor Thinkwise een win-win situatie, omdat we hiermee een toekomstvast IT-fundament bouwen voor ons bedrijf.”

Heuvelman leerde Thinkwise kennen via een branchegenoot, Paul Meijering Staal, dat al meer dan tien jaar met het low-code platform werkt. Na de eerste gesprekken werd eerst een demoproject, een testdrive, gestart bij de vestiging in Duitsland. Hier werd een zelf ontwikkelde Access-applicatie functioneel nagebouwd in Thinkwise. Dit bleek succesvol, zodat werd besloten om Thinkwise ook te gebruiken om het bestaande ERP-systeem van Heuvelman te vervangen.

Afgelopen oktober heeft de organisatie de oude ERP-implementaties voor de Heuvelman bedrijven vervangen door het met Thinkwise ontwikkelde ERP-systeem Mercurius. Deze software voert veel processen automatisch voor Heuvelman uit waardoor het volledige bedrijfsproces van beide organisaties wordt geautomatiseerd, van inkoop tot en met verkoopfacturatie en het maken van journaalposten. Heuvelman: “Onze operationele efficiëntie verbetert sterk als we allemaal met één omgeving en dezelfde processen werken. En met de nieuwe software Mercurius is het bovendien veel makkelijker om de processen verder te optimaliseren.”

Company:

Thinkwise

Partners