10-02-2021

Rocket Software neemt Uniface over

Deel dit bericht

Rocket Software heeft aangekondigd dat het de overname van Uniface heeft voltooid, in een Amsterdam gevestigde aanbieder van een low-code applicatieplatform. De medewerkers en de producten van Uniface maken nu deel uit van Rocket, dat al actief is in Nederland en diepgaande expertise in IBM Z, IBM Power en database- en connectiviteitsoplossingen heeft. Rocket is een niet-beursgenoteerd Amerikaans bedrijf met het hoofdkantoor in de regio Boston met kenniscentra strategisch gelegen in Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië.

Het Uniface low-code applicatieplatform is een robuust, enterprise-grade platform waardoor ontwikkelaars zich kunnen richten op de gebruikerservaring en bedrijfslogica in plaats van op het schrijven van code, waardoor bedrijfskritische applicaties sneller op de markt kunnen komen. Door de Covid-pandemie is de waarde van low-code-oplossingen zoals Uniface nog duidelijker geworden, onder andere door de hoge productiviteit en een flexibele, op compenenten gebaseerde, ontwikkeling, waardoor hergebruik van bestaande middelen mogelijk wordt.

Duizenden bedrijven in meer dan 30 landen vertrouwen op Uniface-software voor het uitvoeren van hun core bedrijfsprocessen en de groei van hun organisatie. Deze overname vergroot het vermogen van Rocket om bedrijfskritische applicaties, die legendarische bedrijfsresultaten opleveren, te ontwikkelen en te moderniseren. Rocket heeft sinds 1990 meer dan 50 overnames voltooid en geïntegreerd en plant verdere investeringen in strategische innovatie om het gebruiksgemak van ontwikkelaars en de ervaring van de eindgebruiker te verbeteren en zo de waarde van Uniface-applicaties te ontsluiten.

“Dit is niet alleen een technologische match, maar ook een filosofische”, zegt P. Gary Gregory, President van de Database and Connectivity Business Unit bij Rocket Software. “Beide bedrijven bevinden zich in hun vierde decennium en zijn erkende leiders in hun respectievelijke vakgebieden die de passie delen om klanten op de eerste plaats te zetten. Rocket breidt zijn kernwaarden van empathie, menselijkheid, vertrouwen en liefde uit naar de klanten en partners van Uniface. We zijn verheugd om een geweldig nieuw team te verwelkomen bij Rocket terwijl we ons bedrijf over de hele wereld blijven uitbreiden om legendarische resultaten te creëren.”

Partners