26-02-2021

Pega komt met verbeteringen voor low-code ontwikkeling van mobiele app

Deel dit bericht

Pegasystems introduceert features voor Pega Mobile om vanuit elke Pega-desktopapplicatie snel en eenvoudig mobiele apps te ontwikkelen. Dankzij de low-code interface van Pega Mobile kunnen zowel professionele als citizen developers mobiele apps ontwikkelen.

De ontwikkeling van mobiele apps is een duur en tijdrovend proces dat specialistische vaardigheden vereist. De meeste mobiele apps zijn hard gecodeerd met unieke bedrijfslogica die in elke app afzonderlijk moet worden bijgewerkt wanneer er wijzigingen plaatsvinden. Dit zorgt voor een inconsistente ervaring voor gebruikers die verschillende kanalen gebruiken. Maar ook levert het ontwikkelaars, die proberen bij te blijven met de nieuwste functionaliteitseisen, continu kopzorgen qua onderhoud.

Pega Mobile is gebaseerd op het design thinking principe. Het begeleidt gebruikers bij het ontwerpen van zakelijke mobiele apps zonder dat ze ooit een regel hoeven te coderen. Zowel de beginnende als de doorgewinterde ontwikkelaar kan snel native apps in iOS of Android implementeren die met slechts een paar klikken direct klaar zijn voor gebruik. Met Pega’s benadering wordt bedrijfslogica voor alle applicaties centraal beheerd. Dit betekent dat een app-wijziging automatisch wordt doorgevoerd op alle kanalen waarop deze wijziging betrekking heeft; handmatig hercoderen is dus niet langer nodig.

De Pega Mobile-functies zijn vanaf vandaag beschikbaar voor App Studio-gebruikers binnen het Pega Platform. Ze bieden richtlijnen voor het ontwikkelen van een onbeperkt aantal native apps voor zowel intern als extern gebruik. De verbeteringen zijn onder meer:
• Modernere UX: verbeteringen in de back-end zorgen voor een krachtigere en responsievere gebruikerservaring die voldoet aan de verwachtingen van moderne apps. De is app is erg gebruiksvriendelijk omdat de besturing via navigatie en lijsten direct wordt weergegeven.
• Verbeterde app-authoringfuncties: Pega Mobile biedt nieuwe native app-authoringfuncties voor ontwikkelaars. Denk aan het toevoegen van swipe-acties aan mobiele menu’s, het instellen van pushmeldingen en een simulatie hoe het zal werken via een voorbeeldscherm op het apparaat.
• Maatwerk opties voor branding: in plaats van uitgebreid te overleggen met externe ontwerpers, kunnen Pega Mobile-gebruikers eenvoudig hun eigen logo's uploaden of kiezen uit Pega's bibliotheek met pictogrammen en kleurenschema's om de app aan te passen aan de eigen huisstijl.
• Uitgebreide offline mogelijkheden: alle mobiele apps van Pega zijn zo ontwikkeld dat ze offline gebruikt kunnen worden. Zodra de internetverbinding is hersteld, worden ze gesynchroniseerd. Dit geldt ook voor de mobiele apps die zijn ontwikkeld via het Pega Cosmos ontwerpsysteem.

Partners