04-03-2021

Altares Dun & Bradstreet lanceert Data Blocks

Deel dit bericht

Dataspecialist Altares Dun & Bradstreet lanceert Data Blocks: een nieuwe manier om precies de relevante data uit de Dun & Bradstreet Data Cloud – een wereldwijde database met informatie van meer dan 400 miljoen bedrijven – direct in de systemen en applicaties te streamen van klanten.

Data Blocks is onderdeel van Direct+, de reeds bestaande API van Altares Dun & Bradstreet en stelt organisaties in staat logische en thematische blokken te selecteren, en per Data Block het gewenste detailniveau te bepalen. Zo krijgen gebruikers uitsluitend de voor hen relevante data, wat de data waardevoller maakt en vergroot het gebruiksgemak.  

Het verdelen van data op thema is een vernieuwende manier om data simpel, gestandaardiseerd en toch flexibel en schaalbaar aan te bieden. De thematische Data Blocks kunnen op elkaar worden aangesloten, om zo de perfecte dataset te creëren voor de gewenste toepassing. Voorbeelden van de Data Blocks zijn: Company Information, Principal & Contacts, Hierarchies & Connections en Company Financials.

2500 kiesbare data-elementen
Ieder Data Block heeft diverse, maximaal vijf, niveaus van gedetailleerdheid, datalevels genoemd. Gebruikers kunnen kiezen of ze van een Data Block alleen de basisdata willen afnemen, iets specifieker, of tot elk klein detail. In totaal is er keuze uit zo’n 2500 verschillende data-elementen. David Verheecke, Managing Director Benelux bij Altares Dun & Bradstreet: “Dat data kwalitatief en actueel zijn, is vandaag niet meer afdoende. Gebruiksvriendelijkheid wordt steeds meer een factor. Want in de drukte van alledag gaan medewerkers niet een losse applicatie opstarten om in een kluwen van data te zoeken naar dat ene mogelijk relevante gegeven. Maar als ze precies de relevante gegevens krijgen aangeboden op de plek waar ze hun werk doen – rechtstreeks in Salesforce bijvoorbeeld – gebruiken ze het gretig. Dan pas wordt data omgezet in toegevoegde waarde voor de business.”

API Direct+
Omdat Data Blocks een nieuwe manier is van data-integratie binnen Direct+, profiteren Data Blocks-gebruikers van één API die de hele organisatie toegang geeft tot de wereldwijde Dun & Bradstreet Data Cloud. Dankzij Direct+ monitoring wordt de data uit de Data Blocks real-time geüpdatet, rechtstreeks in alle bedrijfsapplicaties van de gebruiker.

Partners