10-03-2021

CyberArk plaatst Identity Security centraler in beperking cyberrisico's

Deel dit bericht

CyberArk introduceert nieuwe abonnementsmodellen, programma's en tools om Identity Security bij bedrijven verder te versterken. Het Identity Security portfolio draait om privileged access management, waar CyberArk om gekend is. Keer op keer blijkt dat misbruik van privileged accounts aan de basis staat van cyberaanvallen en andere incidenten met bedrijfsgegevens. Identity Security richt zich op het beschermen van losse identiteiten, menselijk en machine, gedurende de hele periode dat ze toegang hebben tot cruciale gegevens en systemen.

De attack surface, ofwel het aantal mogelijkheden dat aanvallers hebben om ergens binnen te komen, groeit, doordat het aantal identiteiten groeit, er meer verschillende soorten identiteiten ontstaan en er tussen die identiteiten steeds meer verbindingen worden gelegd. Aangezien deze zowel menselijke als machine-identiteiten allemaal op een gegeven moment geprivilegieerd kunnen worden door een samenloop van omstandigheden, is een nieuwe benadering van Identity Security van belang, waarbij privileged access management aan de basis staat.

Op basis van een zero trust-model wordt elk account geverifieerd voordat het toegang krijgt. Met Identity Security kunnen bedrijven veilige toegang bieden aan elk apparaat op elke plek dankzij Privileged Access dat de inloggegevens beschermt en het voldoen aan complianceregelgeving faciliteert, Workforce Identity and Customer Identity om opvallende gedragingen te monitoren en Secrets Management om applicaties en automation tools veilige toegang te bieden zonder ontwikkelaars in de weg te zitten.

Versterking Identity Security
De introducties betreffen onder andere drie abonnementsmodellen, waarmee klanten profiteren van de combinatie van Identity as a Service (IDaaS) en het meest uitgebreide privileged access management aanbod in de markt, variƫrend van Workforce User, External User tot Privileged User.

CyberArk biedt daarnaast Blueprint, een stap voor stap handleiding om identiteiten volgens Identity Security best practices in te richten en te beschermen, gebaseerd op jarenlange samenwerkingen tussen CyberArk en hun klanten. De Assessment Tool is gelieerd aan Blueprint, om na te gaan in hoeverre maatregelen binnen een bedrijf voldoen aan de Identity Security best practices. Een makkelijke manier voor een bedrijf om zichzelf te vergelijken met andere organisaties. Ten slotte biedt het bedrijf Success Plans, een verzameling van handleidingen, tips en expertise om een Identity Security programma succesvol te implementeren en de maatregelen en tools snel van toegevoegde waarde te laten zijn.

Partners