08-03-2021

Auth0 wordt overgenomen door Okta

Deel dit bericht

Okta heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft gesloten om Auth0, aanbieder van een identity platform voor applicatieteams, over te nemen in een aandelentransactie met een waarde van ongeveer 6,5 miljard dollar. Okta en Auth0 pakken samen een breed scala aan identity use cases aan.

De transactie zal de groei van Okta op de identity markt van 55 miljard dollar versnellen. Auth0 zal opereren als een onafhankelijke business unit binnen Okta, en beide platforms zullen in de loop van de tijd worden ondersteund, geïnvesteerd en geïntegreerd, waardoor ze samen aantrekkelijker worden. Als gevolg hiervan zullen organisaties meer keuze hebben bij het selecteren van de identiteitsoplossing voor hun unieke behoeften. De uitgebreide, complementaire identiteitsplatforms van Okta en Auth0 zijn robuust genoeg om 's werelds grootste organisaties van dienst te zijn en flexibel genoeg om elke gebruikssituatie van identiteit aan te pakken, ongeacht het publiek of de gebruiker.

Met de aanhoudende rugwind van de cloud en hybride IT, digitale transformatie en zero-trustbeveiliging op de wereldwijde markt, is een identiteitsplatform een van de meest kritische technologie-investeringen geworden die een organisatie zal doen. Deze ontwikkleingen zijn het afgelopen jaar versneld, omdat bedrijven van elke omvang en in elke branche hun online klantervaringen moesten verbeteren.

"Okta en Auth0 hebben een ongelooflijke kans om het identiteitsplatform van de toekomst te bouwen", zegt Eugenio Pace, Chief Executive Officer en mede-oprichter van Auth0. “We hebben Auth0 opgericht om productbouwers in staat te stellen te innoveren met een veilig, gebruiksvriendelijk en uitbreidbaar klantidentiteitsplatform. Samen kunnen we onze klanten personeels- en klantidentiteitsoplossingen bieden met uitzonderlijke snelheid, eenvoud, veiligheid, betrouwbaarheid en schaalbaarheid. Door onze krachten te bundelen, versnellen we de innovatie van onze klanten en het vermogen om te voldoen aan de behoeften en eisen van consumenten, bedrijven en werknemers overal ter wereld."

Okta verwerft Auth0 voor ongeveer 6,5 miljard  dollar aan gewone Okta Klasse A-aandelen op basis van een vast aantal Okta-aandelen en een Okta-aandelenprijs van 276,21 dollar. De raden van bestuur van Okta en Auth0 hebben elk de transactie goedgekeurd. De voorgestelde transactie is onderhevig aan de vereiste wettelijke goedkeuringen.

Partners