18-03-2021

DATPROF: Testdata nog steeds knelpunt in softwareontwikkeling

Deel dit bericht

DATPROF, softwarespecialist in testdata managementoplossingen, heeft onderzoek gedaan naar de stand van testdata management in organisaties over de hele wereld. De resultaten zijn gebundeld in het Engelstalige rapport Test Data Management - State of the Art 2020-2021.
 
Uit het onderzoek komt onder andere naar voren dat veel organisaties werken met verouderde (en kwalitatief slechte) test data. Vaak is test data weken of zelfs maanden oud en is er weinig kennis over de data. Het ontbreken van deze up-to-date (of representatieve) test data blijkt nog steeds een belangrijk knelpunt en vertraagt de levering van nieuwe software en applicaties. Daarnaast zorgt het gebrek aan kennis van de data ervoor dat organisaties niet weten of bugs worden veroorzaakt door test data of door de softwarecode. Kortom: de delivery pipeline wordt telkens geblokkeerd door onbekende factoren.
 
Een andere opvallende conclusie is dat organisaties nog graag gebruik maken van volledige kopieën van productiedata voor hun ontwikkel- en testwerkzaamheden. Pas bij het hebben van meer dan 9 van deze kopieën lijkt de interesse in subsetten (het extraheren van kleinere, referentieel intacte datasets) toe te nemen. “Dat is jammer om te zien”, zegt CEO Maarten Urbach van DATPROF. “Juist door het gebruik van (gemaskeerde) subsets kun je eenvoudiger, sneller en goedkoper alle teams voorzien van test data set, wat vervolgens je hele softwareontwikkelingsproces versnelt en de kwaliteit van de software ten goede komt.”

Partners