19-03-2021

Angelique Schouten nieuwe CEO Mansystems, FlowFabric en BlockBrains

Deel dit bericht

De Raad van Commissarissen van low-code en no-code software en consultancybedrijven Mansystems, FlowFabric en BlockBrains heeft Angelique Schouten (43) benoemd tot nieuwe Chief Executive Officer. In deze functie volgt zij Arnold Zwart op, die de organisatie in de afgelopen vijfentwintig jaar heeft uitgebouwd tot een grote wereldwijde Mendix-partner.

Schouten heeft bijna negen jaar bij Ohpen gewerkt aan het bouwen van ’s werelds eerste cloud-native software-as-a-service (SaaS) core banking platform, gebaseerd op de Amazon Web Services (AWS) cloud. Daarvoor heeft ze gewerkt voor bedrijven als Aon, ING en DCE Consultants en heeft ze verschillende startups opgericht. Ze is ook bestuurslid van Holland FinTech en is co-auteur van twee bestsellers: Monkey Money Mind en het WealthTECH boek. Schouten heeft een Master in General Management van Business Universiteit Nyenrode en een Bachelor in Commerciële Economie van Fontys Hogeschool.

Wereldwijde expansie stimuleren
De organisatie heeft ruim 300 klanten in 17 landen en bestaat uit een team van 200 medewerkers met kantoren in Nederland en Duitsland. Schouten zal zich richten op het internationaal schalen van het bedrijf middels een buy-and-build strategie. Haar internationale ervaring in de SaaS- en FinTech-sector en trackrecord in het schalen van bedrijven helpen haar in deze rol.

Volgnes Angelique Schouten, CEO van Mansystems, FlowFabric en BlockBrains, is het de uitdaging hoe aan een almaar groeiende vraag naar software ontwikkel-, en implementatiekracht in de wereld kan worden voldaan. “Een vraag die nog steeds een stuk groter is in vergelijking met wat er geleverd kan worden. Daar komt nog bij dat de wens naar digitalisering en innovatie, en de mogelijkheid voor klanten, bedrijven en gebruikers om dit direct te beïnvloeden en te controleren, ook toeneemt. Mensen willen de vrijheid om te creëren,” zegt . “Ik geloof dat de low-code en no-code ontwikkeling hierin een centrale rol zal spelen en dat het veel industrieën en bedrijven vooruit zal helpen. Ons team legt de kracht van digitalisering en innovatie in de handen van niet-technische mensen en citizen developers. Het lanceren van nieuwe oplossingen wordt een kwestie van dagen en weken, in plaats van maanden of zelfs jaren, en ik vind het dan ook geweldig om deel uit te maken van deze beweging en het team.”

Partners