17-03-2021

Oracle kondigt beschikbaarheid Java 16 aan

Deel dit bericht

Oracle heeft de beschikbaarheid van Java 16 (Oracle JDK 16) aangekondigd. In deze versie zijn 17 nieuwe verbeteringen opgenomen die de productiviteit van developers verder verbeteren. In de nieuwste Java Development Kit (JDK) zijn Pattern Matching voor instanceof (JEP 394) en Records (JEP 395) voltooid, taalverbeteringen die voor het eerst in Java 14 werden getoond.

Daarnaast kunnen developers de nieuwe Packaging Tool (JEP 392) gebruiken om zelfgemaakte Java-toepassingen te verzenden en kunnen ze gebruik maken van drie incubatiefuncties; de Vector API (JEP 338), de Foreign Linker API (JEP 389) en de Foreign-Memory Access API (JEP 389) plus één preview-functie, Sealed Classes (JEP 397).
 
Oracle levert om de zes maanden Java-updates om developers te voorzien van een voorspelbaar releaseschema. Dit biedt een continue stroom van innovaties en zorgt tegelijkertijd voor voortdurende verbeteringen op het gebied van prestaties, stabiliteit en security. Java wordt hierdoor gebruikt in organisaties en bedrijfstakken van iedere omvang.
 
"Bij onze laatste release merkten we duidelijk dat het beter is om elke zes maanden een release uit te brengen”, zegt Georges Saab, vice president development, Java Platform Group, Oracle. "Vorig jaar werden Pattern Matching en Records geïntroduceerd als onderdeel van JDK 14 en deze zijn sindsdien door meerdere feedbackrondes van de community gegaan op basis van real-world applicaties. Dit proces heeft niet alleen Java-developers de kans gegeven om met deze functies te experimenteren voordat ze definitief werden gemaakt. Het heeft er ook voor gezorgd dat kritische feedback verwerkt kon worden, wat resulteerde in twee ijzersterke JEP's die voldoen aan de behoeften van de community."
 
Java 16 is het resultaat van industriebrede development met open review en wekelijkse builds. Java 16 werd ontwikkeld door samenwerking tussen Oracle-engineers en leden van de wereldwijde Java-community via de OpenJDK Community en het Java Community Proces.

Developers kunnen meer te weten komen over Java 16 tijdens Oracle Developer Live: Java Innovations op 23, 25 en 30 maart.
Lees hier het technische blog.

Partners