23-03-2021

Pure Storage brengt block storage naar Microsoft Azure

Deel dit bericht

Pure Storage kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Pure Cloud Block Store op de Microsoft Azure Marketplace. Met een gemeenschappelijke dataplane in multicloud-omgevingen kunnen klanten overstappen naar de cloud op hun eigen voorwaarden; applicaties kunnen naadloos verplaatst worden naar de cloud of men kan on-premises workloads aanvullen met Dev/Test-, Disaster Recovery- en High Availability-oplossingen in de cloud.

Hoewel ondernemingen in toenemende mate cloud-eigenschappen willen, zoals eenvoud van beheer, betalen voor gebruik en upgrades die de operaties niet verstoren, weten zij dat de beste manier om dit te bereiken de implementatie van hybride IT aanpak is. Volgens voorspellingen van IDC zal tegen het einde van dit jaar meer dan 90 procent van de ondernemingen wereldwijd voor hun infrastructuur een combinatie hebben van on-premises private clouds, verschillende publieke clouds en legacy platformen.

Pure Cloud Block Store biedt naadloze datamobiliteit tussen on-premises en cloudomgevingen met een consistente ervaring, ongeacht waar de data zich bevindt. Pure Storage werkt samen met Microsoft om gezamenlijke klanten te ondersteunen op weg naar de cloud, met:
een gemeenschappelijke dataplane voor verschillende omgevingen: omdat Pure Cloud Block Store op hetzelfde besturingssysteem draait als Pure's FlashArray-systemen, kunnen klanten alle voordelen van een enterprise-grade storageplatform ervaren. Hiertoe behoren datareductie, ingebouwde snapshots, thin provisioning en hoge beschikbaarheid. Allemaal cloud native en met het extra voordeel van naadloze datamobiliteit tussen clouds. Het levert consistente API's en automatisering tussen on-premises en cloud, zodat ontwikkelaars eenmalig kunnen bouwen en overal in hun hybride cloud kunnen implementeren.
veerkracht en betrouwbaarheid: Pure Cloud Block Store verbetert de betrouwbaarheid van cloud storage doordat applicaties en data bestand zijn tegen single points of failure. Het vandaag aangekondigde Pure Validated Design voor Microsoft SQL Server Business Resilience biedt bedrijfscontinuïteit voor bedrijfskritische SQL Server-databases on-premises. Ook maakt het maakt disaster recovery in de cloud mogelijk door gebruik te maken van de nieuwe Cloud Block Store voor Microsoft Azure voor hoge beschikbaarheid. Met SQL Server en de combinatie van FlashArray//X, FlashArray//C en Pure Cloud Block Store, kunnen klanten de hoogste beschikbaarheid voor applicaties bereiken, wat de bedrijfscontinuïteit voor hun belangrijkste SQL Server workloads waarborgt.
kostenefficiëntie: Cloud-native klanten krijgen flinke kostenbesparingen dankzij Pure’s datareductie. Ook de gangbare managementoverhead van cloud-native block storage wordt verminderd doordat het niet meer nodig is IOPS, bandbreedte en capaciteit van individuele volumes te beheren. Deze data-efficiency betekent dat klanten minder capaciteit in de cloud hoeven te kopen, zonder dat dit ten koste gaat van enterprise storage-functies en flexibiliteit.

Pure's Subscription Services omvatten het Evergreen-programma en het Unified Subscription, waarmee on-premises oplossingen en Pure's Cloud Block Store binnen een enkel consumptie abonnement worden geleverd. Pure's unified subscription is een echte enterprise class utility die ultieme flexibiliteit levert voor de consumptie van storage.

Partners