25-03-2021

Open source aanbieder SUSE investeert in Nederland

Deel dit bericht

SUSE, aanbieder in open source software-oplossingen, investeert in een nieuwe digitale sales­afdeling in Hoofddorp. Met de opening van het Nederlandse kantoor wil SUSE inspelen op de aanhoudende vraag naar open source-oplossingen voor ondernemingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

SUSE biedt een adaptable Linux-besturings­systeem, een interoperabel Kubernetes management­platform en Edge-oplossingen waarmee klanten overal kunnen innoveren. Ondanks de aanhoudende impact van COVID-19 liet SUSE overal ter wereld een groei met dubbele cijfers zien tijdens het vierde financiële kwartaal, waarvan 27 procent groei in EMEA.

Met de nieuwe digitale salesafdeling wil SUSE nationaal en internationaal talent op het gebied van digitale sales en marketing in Nederland aantrekken om de snel­groeiende vraag naar enterprise open source-oplossingen te ondersteunen.

“We zien veel talent van allerlei nationaliteiten in Nederland, van afgestudeerden tot ervaren verkoop­experts die allemaal de digitale innovatie bij klanten willen stimuleren. De technologieën van SUSE vormen de kern van de digitale transformatie van onze klanten, terwijl ze overstappen op enterprise containerbeheer en een multi-cloud­omgeving om hun digitale transformatie te ondersteunen. SUSE-technologieën zijn erop gericht om deze transformatie zo snel en eenvoudig mogelijk te maken, de kosten te verlagen en de time-to-value te verbeteren”, zegt Paul Devlin, Chief Customer Officer bij SUSE. “We willen graag onze ervaring en kennis in Nederland uitbreiden en op zoek gaan naar nieuw talent. De digitale sales­afdeling zal een integrale en internationale rol spelen bij het bieden van de beste open source-oplossingen aan onze klanten.”

Vacatures junior en senior carrièreniveau
Edit Illes, Vice President Digital Sales EMEA, voegt toe: “SUSE creëert in Nederland carrière­mogelijk­heden voor starters en ervaren specialisten in de IT-branche. Diversiteit is een credo van SUSE. We bieden gelijke kansen voor iedereen en zien diver­siteit in ons bedrijf als een ‘must’ om te blijven innoveren.” Met het kantoor in Hoofddorp worden dit jaar 60 nieuwe sales- en marketing­banen gecreëerd.

Partners