02-04-2021

Software startup Baseflow gaat samenwerking aan met Google

Deel dit bericht

Startup Baseflow en Google kondigen wereldwijd een nieuwe samenwerking aan. De Enschedese software ontwikkelaar gaat met het Amerikaanse team van Google werken aan de doorontwikkeling van het mobile development platform Flutter.

Het pas drie jaar jonge Enschedese software ontwikkelingsbedrijf Baseflow kan al een aantal grote namen, zoals Fujifilm, Louwman, Asito en T-Mobile, tot haar klanten rekenen. Maar dat zij door Google als strategisch partner zijn uitgekozen, als een van de weinige Europese organisaties, is ook voor deze nuchter ingestelde Twentse start-up een bijzondere prestatie.

Het development team van Baseflow gaat werken aan mobile development platform Flutter. Deze, door Google op de markt gebrachte, tool om mobiele applicaties te kunnen ontwikkelen heeft de afgelopen twee jaar een enorme groeispurt doorgemaakt. Inmiddels zijn er 150.000 apps gemaakt met de tool en wordt het ingezet door internationale organisaties zoals Toyota, Philips, Alibaba, BMW en Sonos.

Hoge standaarden Google
Co-Founder Martijn van Dijk, één van de vier oprichters van Baseflow, zag al vroeg veel potentie in het ontwikkelen van applicaties met Flutter. “Doordat wij vanaf het begin de strategische keuze hebben gemaakt om ons te specialiseren in dit platform en daardoor ook de groei ervan hebben meegemaakt zijn wij in staat Google te helpen met de verdere ontwikkeling. We hebben medewerkers in dienst die voldoen aan de zeer hoge standaard die Google vraagt.” Baseflow is erg blij met dit partnerschap en kijkt uit naar wat we samen in de toekomst kunnen bereiken.

Unieke samenwerking
Baseflow is een van de weinige partners die, als externe partij, aan core producten van Google werkt. "Het is een genoegen om met Baseflow aan Flutter te werken. Hun ervaring en expertise heeft ons geholpen om een betere ervaring aan Flutter ontwikkelaars te kunnen bieden”, aldus Sr. Product Manager Chris Sells van Google.

Company:

Baseflow, Google

Partners