06-04-2021

Visma bedrijven Comandi en Visionplanner bundelen krachten

Deel dit bericht

Visionplanner en Comandi bundelen hun krachten en gaan intensief samenwerken. Gecombineerd vormen zij vanuit Visma de kern van data-to-insights voor ondernemers en accountants in de Benelux.

Comandi levert dashboarding en business analytics software in de accountancy markt en aan MKB ondernemers. Visionplanner is met software voor dashboarding, jaarrekeningen en fiscale aangiftes actief op dezelfde markt. Sinds medio 2020 zijn beide bedrijven onderdeel van Visma, Europees leider in cloud software oplossingen.

Beide softwareproducten vullen elkaar goed aan, volgens Gert Kwetters, managing director van Visionplanner. “De dashboard oplossingen hebben beide unieke, sterke eigenschappen. Daarnaast zijn de checklist- en jaarrekeningmodules van Visionplanner een mooie aanvulling op de business analytics van Comandi. De binnenkort te lanceren fiscale en benchmark oplossingen maken de combinatie alleen nog maar sterker”. Zoveel mogelijk doen met dezelfde data is het devies van beide partijen.

John Reynders, Visma’s Area Director Benelux bevestigt dat de Visma-strategie is om bedrijven onafhankelijk te laten opereren. “In dit geval was het echter logisch om Comandi en Visionplanner dichter bij elkaar te brengen. Deze combinatie biedt heel veel extra mogelijkheden voor het versnellen van onze ambities en het drijven van verdere innovatie in de accountancymarkt.”

Beide organisaties houden onverminderd focus op de ontwikkeling van hun producten. Op termijn zal de samenwerking op het gebied van kennisdeling, productontwikkeling en innovatie ten gunste komen van klanten van beide bedrijven. De kracht van de combinatie op het gebied van business analytics en financiële rapportage is een cruciale component in de Visma Connected Experience voor accountants.

Partners