14-04-2021

IBM en SURF wijzigen SPSS Statistics contract voor thuisonderwijs

Deel dit bericht

IBM en SURF, de ICT-coöperatie van onderwijs en onderzoek, kondigen aan dat zij de overeenkomst voor het statistische analytische softwarepakket IBM SPSS Statistics een jaar langer beschikbaar stellen voor bij SURF aangesloten instellingen. Bovendien kunnen onderwijsinstellingen de IBM SPSS Statistics gebruikerslicenties van hun instelling voortaan ook inzetten voor studenten die vanwege COVID-19 thuisonderwijs volgen. Voor deze studenten is het nu mogelijk om thuis gebruik te maken van de SPSS licentie van hun instelling.

IBM SPSS Statistics biedt studenten en medewerkers binnen het hoger onderwijs en onderzoekscentra analytische software die wordt gebruikt om zakelijke en onderzoeksproblemen op te lossen door middel van ad hoc analyse, hypothesetesten, geospatiale analyse en voorspellende analyses. Het biedt studenten en organisaties de mogelijkheid om snel grote en complexe datasets te begrijpen door gebruik te maken van geavanceerde statistische procedures die een hoge nauwkeurigheid geven voor diepere inzichten, flexibele implementatieopties en meer bedrijfsflexibiliteit.

Vincent Visser, Director, IBM Cloud & Cognitive Software Benelux bij IBM: ”Veel studenten maken gebruik van IBM SPSS Statistics voor hun afstudeerscriptie. Dankzij deze aanpassing in het contract met SURF hoeven studenten die afhankelijk zijn van IBM SPSS Statistics geen achterstand meer op te lopen omdat ze nu thuis van het softwareprogramma gebruik kunnen maken. We werken al jarenlang samen met SURF en zijn blij dat het contract is aangepast om flexibiliteit aan studenten te bieden in deze uitdagende tijd.”

Tags:

SPSS, Analytics

Company:

IBM, SURF

Partners