22-04-2021

Zerto presenteert beschikbaarheid Zerto for Kubernetes

Deel dit bericht

Zerto, leverancier van oplossingen voor databeheer en gegevensbescherming in de cloud, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van Zerto for Kubernetes (Z4K). Ook werd er een preview van Zerto 9.0 gegeven. Z4K past de marktleidende continuous data protection (CDP)-technologie van Zerto toe op gecontaineriseerde applicaties. Hiermee levert Zerto een nieuw model voor het maken van back-ups en het toepassen van disaster recovery van applicaties en data in de cloud en op locatie.

Zerto 9.0 bouwt voort op Zerto’s innovaties op het gebied van databeheer en bescherming in de cloud. De nieuwe versie voegt back-upmogelijkheden toe naar met S3 compatibele storage-oplossingen zoals Cloudian. Zerto 9.0 biedt daarnaast cloud tiering voor AWS en Azure en immutability-functionaliteit voor publieke clouds.

Continuous data protection
Zerto for Kubernetes is een oplossing die back-ups en disaster recovery op basis van continuous data protection integreert met de applicatielevenscyclus van gecontaineriseerde applicaties. De oplossing doet dit volgens het principe van databescherming in de vorm van code. Z4K biedt ondersteuning voor Microsoft Azure Kubernetes Service (AKS), Amazon Elastic Kubernetes Service (EKS), Google Kubernetes Engine (GKE), IBM Cloud Kubernetes Service en Red Hat OpenShift.
Voor organisaties die de ontwikkeling van applicaties willen versnellen groeit het gebruik van een microservice-architectuur uit tot het nieuwe normaal. Deze architectuur draait meestal in containers. De toevoeging van de continue databescherming van Zerto aan de besturingslaag van Kubernetes maakt het mogelijk om applicaties te beschermen tegen gegevensverlies en downtime als gevolg van menselijke fouten, kwaadaardige activiteit of storingen van de infrastructuur. Organisaties hoeven zich daarbij geen zorgen te maken over back-upvensters of externe diensten.

Zerto for Kubernetes maakt deel uit van het platform van Zerto voor het beheer en de bescherming van data in de cloud. De oplossing is ontwikkeld voor Kubernetes-implementaties op locatie of in de cloud. Gebruikers kunnen elke Kubernetes-applicatie compleet met alle persistent data op eenvoudige wijze beschermen en herstellen.

Cloud tiering voor AWS en Azure
Zerto 9.0 zal nieuwe public cloud back-up-platformen en mogelijkheden bieden voor volledige bewegingsvrijheid wat betreft databescherming. Nieuw zijn ondermeer back-upmogelijkheden naar S3 compatibele storage-oplossingen zoals Cloudian, cloud-tiering voor AWS en Azure en immutability-functionaliteit voor de publieke cloud, oftewel beveiliging tegen het wijzigen, verwijderen of versleutelen van data. Cloud tiering voor AWS en Azure verdeelt data onder in Amazon S3 Glacier en Azure Archive. Gebruikers kunnen in de oplossing van Zerto beleidsregels definiëren voor het opslaan en migreren van back-ups die voor de langere termijn bewaard moeten worden van online ‘voor regelmatig gebruik’ opslagniveaus naar kostenefficiëntere ‘voor sporadisch gebruik’ storage-categorieen. De niveaus lopen door tot aan archiefopslag in Azure en AWS. Back-ups worden met behulp van cloud-native API’s toegewezen aan uiteenlopende storage-niveaus. Hierbij is geen rekenkracht nodig, wat maximale kostenbesparingen oplevert.

De immutability-instellingen voor back-ups in AWS kunnen vanaf nu worden beheerd vanuit de user interface van Zerto. Gebruikers kunnen instellen hoe lang back-ups in de cloud ongewijzigd kunnen blijven ter bescherming tegen opzettelijke verwijdering of versleuteling van data door ransomware.

Zerto 9.0 biedt daarnaast diverse andere nieuwe functies, zoals Enhanced Backup Management, Instant VM Restore From journal en File Restore from LTR. Elk daarvan optimaliseert de bescherming en het beheer van data in de cloud. Zerto 9.0 is vanaf juli 2021 verkrijgbaar.

Partners