07-05-2021

Hewlett Packard Enterprise levert Unified DataOps

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise kondigt aan de HPE Storage-divisie te transformeren in een cloud-native software defined dataservices-organisatie. Onderdeel van dit nieuws is de aankondiging van een dataservice-platform dat voldoet aan de zogeheten Unified DataOps visie van het bedrijf: het platform brengt een cloud operationsmodel naar de plek waar de data zich bevinden en verenigt data operations voor een betere dataervaring.

Het nieuwe platform is ontworpen voor de enorme datahoeveelheden die gegenereerd worden van de edge tot de cloud. Het breekt datasilo’s af en vermindert de complexiteit van dataomgevingen, terwijl de flexibiliteit en innovatiemogelijkheden juist vergroot worden. Tot slot worden bedrijfsrisico’s dankzij dit platform verminderd.

De aankondiging markeert een mijlpaal voor HPE om een edge-to-cloud platform-as-a-service organisatie te worden. Het nieuwe dataservice-platform is beschikbaar via HPE GreenLake en bestaat uit drie innovaties om dataprocessen van de edge tot de cloud te vereenvoudigen:
- Data Services Cloud Console. Deze cloud console levert de operationele flexibiliteit van de cloud en unified data operations – geleverd als een dienst (‘as-a-service’).
- Cloud data services. Een suite met softwarediensten die wereldwijd infrastructuurbeheer op grote schaal drastisch vereenvoudigt en automatiseert.
- HPE Alletra. Een nieuw cloud-native data-infrastructuur portfolio voor gebruik van data van de edge tot de cloud.

Unified DataOps: visie voor snellere datagedreven innovatie
Bij veel organisaties zorgen enorme datahoeveelheden voor complexiteit. In een onderzoek onder IT-beslissers, uitgevoerd door ESG in opdracht van HPE, stelt 93 procent van de IT-beslissers dat complexiteit in storage en databeheer een belemmering vormt voor digitale transformatie. Twee derde (67 procent) zegt dat gefragmenteerde data-inzichten in hybrid clouds leiden tot bedrijfsrisico’s.

Unified DataOps is HPE’s visie voor een nieuwe data-ervaring die data-centric beleid, cloud-native beheer en AI-gestuurde inzichten integreert om datasilo’s weg te nemen en complexiteit van databeheer en -infrastructuur te elimineren. Tegelijkertijd stimuleert het operationele wendbaarheid van de edge tot de cloud, worden bedrijfsrisico’s geminimaliseerd en datagedreven innovatie gestimuleerd.
Het nieuwe dataservice-platform is ontworpen op basis van deze Unified DataOps-visie met een Data Services Cloud Console, cloud dataservices en HPE Alletra. Tezamen zorgt dit voor de operationele flexibiliteit van de cloud en het stroomlijnen van databeheer.

Data Service Cloud Console
Data Services Cloud Console levert cloud operations en uniforme data operations ‘as-a-service’. Het is ontworpen om een breed scala aan cloud dataservices te leveren en is gebaseerd op bewezen cloud-native technologie die ondersteund wordt door Aruba Central. Aruba Central is de engine die miljoenen apparaten verbindt met tienduizenden klanten in clusters over de hele wereld. Data Services Cloud Console biedt een uniforme API voor de automatisering van applicaties door HPE, partners en op maat gemaakte datadiensten. Bovendien geeft het developers toegang tot infrastructuur en data als code.

Cloud Data Services
Geleverd vanuit de Data Services Cloud Console introduceert HPE Data Ops Manager voor het beheer van wereldwijde data-infrastructuren, vanaf elke locatie en vanaf elk apparaat. ‘Intent’- gebaseerde provisioning zorgt voor een geheel nieuwe capaciteitsaanpak voor data-infrastructuren met een AI gedreven, applicatiegerichte aanpak die on-demand provisioning mogelijk maakt.

HPE Alletra
HPE Alletra is een cloud-native data-infrastructuur voor data van de edge tot de cloud. HPE Alletra wordt beheerd door de Data Services Cloud Console voor de levering van de operationele cloudervaring. Het portfolio van HPE Alletra bestaat uit de workloadgeoptimaliseerde All-NVMe HPE Alletra 9000- en 6000-systemen, en biedt de flexibiliteit om elke applicatie uit te voeren.

Partners