19-05-2021

Forrester: Mendix leider in low-codemarkt

Deel dit bericht

Mendix kondigt aan dat het is uitgeroepen tot leader in The Forrester Wave: Low-Code Development Platforms AD&D Pros, Q2 2021. Het onderzoek van Forrester onderstreept het belang van digitale procesautomatisering en low-code. Het onderzoek analyseert 14 low-code leveranciers en stelt dat Mendix het tempo blijft bepalen voor de low-codemarkt.

In Forrester's onderzoek van low-codeplatforms voor professionele developers kreeg Mendix de hoogste score van alle onderzochte platforms in de categorie ‘Huidig aanbod’ en behoorde het tot de drie hoogst scorende platforms in de categorie Strategie. In het onderzoek merkt Forrester op: “Mendix is een verfijnd samenwerkingsplatform gericht op veel verschillende persona's en use-cases. Mendix blijft het tempo bepalen voor de low-codemarkt en rolt op geloofwaardige wijze zijn visie uit van één platform voor ontwikkeling en samenwerking tussen business en IT.”

Mendix biedt volgens Forrester meer dan alleen een visuele ontwikkelingstool, het is een alles-in-één low-code platform. Door abstractie en automatisering, de low-codebenadering, ook toe te passen op onder andere implementatie, AI en data-integratie, biedt Mendix een platform dat uitdagingen op het gebied van applicatieontwikkeling en procesautomatisering aanpakt. Met Mendix kunnen organisaties eenvoudig verbinding maken met bronsystemen (systems of record) en kunnen ze zowel menselijke als geautomatiseerde stappen van een workflow of proces modelleren. Ook is het mogelijk om AI in te zetten voor betere besluitvorming en kan er geïmplementeerd worden in elke mogelijke cloud.

Partners