25-05-2021

Betty Blocks ziet sterke opkomst citizen development

Deel dit bericht

Betty Blocks is 2021 van start gegaan met recordcijfers. De groei van het bedrijf en de interesse in het no-code platform bevestigen dat citizen development in opkomst is.

De vraag naar nieuwe businessmodellen en innovatieve, technologische oplossingen is gestegen sinds het begin van de pandemie. Betty Blocks biedt organisaties de kans om deze oplossingen te ontwikkelen, door technische barrières weg te nemen. Het platform van Betty Blocks is daarmee geschikt voor citizen development, dit betekent dat je digitale oplossingen (zoals applicaties) ontwikkelt, zonder traditionele programmeertalen te gebruiken. Door een no-code platform als Betty Blocks te gebruiken, creëren organisaties een nieuw type ontwikkelaar in hun organisatie, de citizen developers.

Ecosysteem van developers
“In het afgelopen jaar hebben veel organisaties zich gerealiseerd hoe afhankelijk ze zijn van (traditionele) systemen en wat de impact daarvan is op hun (potentiële) groei,” vertelt CEO Chris Obdam. “Tijdens de transitie naar thuiswerken nam de werkdruk op IT-afdelingen enorm toe. Daardoor kwam innovatie en groei in veel organisaties op een laag pitje te staan. Onnodig. Want zolang je de juiste tools tot je beschikking hebt, werken alle medewerkers in een bedrijf  - samen met ervaren developers - aan digitale oplossingen voor de organisatie.”

Met het citizen development platform van Betty Blocks kunnen werknemers zonder ervaring met IT of programmeren, digitale oplossingen ontwikkelen. Wachten tot ervaren developers in het bedrijf tijd hebben om een digitale oplossing te ontwikkelen, is dus niet meer nodig. Op deze manier vermindert werken met een no-code platform de werkdruk voor het IT-team én versnelt het de digitale transformatie van je bedrijf.

Groei in Noord-Amerikaanse markt
Betty Blocks ziet een algemene en wereldwijde opwaartse trend in digitale transformatie. Maar in de Noord-Amerikaanse markt groeit dit exponentieel - steeds meer bedrijven in de VS zien de waarde en voordelen ervan. Vaak kampen zij met een tekort aan IT-specialisten en gaan zij op zoek naar nieuwe oplossingen. Een goede oplossing is citizen development. “In veel organisaties willen deze citizen developers meteen beginnen met innoveren. En vaak zijn zij tech-savvy genoeg om dat direct te kunnen. Een citizen development platform als Betty Blocks biedt deze nieuwe groep ontwikkelaars alle tools die zij nodig hebben,” legt Obdam uit.

Company:

Betty Blocks

Partners