08-07-2021

HPE breidt GreenLake edge-to-cloud-platform uit met overname van Zerto

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise heeft een definitieve overeenkomst getekend voor de overname van Zerto, aanbieder in oplossingen voor clouddatabeheer en -bescherming. Met deze transactie gaat een bedrag van 370 miljoen dollar gemoeid. De overname breidt de activiteiten van HPE GreenLake uit en draagt verder bij aan de transformatie van HPE Storage tot een aanbieder van cloud-native, softwaregedefinieerde data services.

De continuous data protection (CDP) technologie van Zerto combineert functionaliteit voor disaster recovery, back-up en datamigratie binnen één gebruiksvriendelijke softwareoplossing voor het beheer en bescherming van data op locatie, in hybride clouds en in multi-cloudomgevingen. De totale omzet in de markt voor data protection as a service (aaS) zal naar verwachting toenemen van 7,7 miljard dollar in 2020 tot 15,3 miljard dollar in 2024. Dit vertegenwoordigt een gemiddelde jaarlijkse groei van 19 procent. Zerto zal als aaS beschikbaar zijn via HPE GreenLake en de Data Services Cloud Console.

“Data staat aan de basis van digitale transformatie, en organisaties moeten die beheren, beschermen en mobiliseren”, zegt Tom Black, senior vice president en directeur van HPE Storage. “Klanten blijven worstelen met forse complexiteit rond het beheer van data in hun hybride en multi-cloudomgevingen. Zerto brengt HPE in een nog betere positie om een oplossing voor hun problemen te bieden en uit te groeien tot leider in databeheer en gegevensbescherming met deze aanvulling op de clouddiensten van HPE GreenLake.”

Zerto stelt organisaties in staat om binnen enkele minuten te herstellen van ongeplande downtime als gevolg van ransomware-aanvallen, storingen en andere incidenten. Zijn technologie maakt het mogelijk om data te herstellen naar de toestand waarin die verkeerde tot een paar seconden voordat er een cyberaanval of storing optrad. Zerto zorgt daarnaast voor eenvoudige replicatie en migratie van data tussen VMware vSphere- en Microsoft Hyper-V-omgevingen en op cloud-native wijze naar Amazon Web Services en Microsoft Azure.

Zerto breidt pool van talent en aanbod van cloud data services van HPE uit
Het in 2009 opgerichte en in zowel Herzilya in Israël als Boston gevestigde Zerto heeft circa 500 werknemers in dienst. Deze bedienen ruim 9.000 klanten, waaronder grote ondernemingen en managed service providers. Zerto is brancheleider in de bloeiende markt voor bescherming en replicatie van data en de razendsnel groeiende disaster-recovery-as-a-service (DRaaS)-markt. De overname van Zerto zal de R&D-activiteiten van HPE aanzienlijk versnellen en ervoor zorgen dat HPE uitgroeit tot een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor databescherming en gegevensbeheer. Zerto zal naar verwachting kunnen profiteren van de wereldwijde aanwezigheid, het distributiekanaal en de installed base van HPE. Samen vertegenwoordigen HPE en Zerto een sterke combinatie van technologieën, cloudactiviteiten en go-to-marketmogelijkheden die het beheer en de bescherming van data in de cloud vereenvoudigen in aansluiting op de edge-to-cloud-strategie van organisaties.

“De edge-to-cloudstrategie en het krachtige leiderschap van HPE GreenLake zijn een perfecte match voor Zerto”, zegt Ziv Kedem, de CEO van Zerto. “De combinatie van het brancheleidende softwareplatform van Zerto voor cloud databeheer en gegevensbescherming met de cloudgebaseerde data services en go-to-market reikwijdte van HPE zal onze gezamenlijke klanten en partners een ongeëvenaarde ervaring bieden.”

Het managementteam van Zerto zal tot de organisatie van HPE toetreden na de voltooiing van de overname, die naar verwachting in het vierde kwartaal van het boekjaar 2021 van HPE een feit zal zijn, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders en overige standaardvoorwaarden voor overnametransacties. Zodra de overname is voltooid zal Zerto deel uitmaken van HPE Storage en verslag uitbrengen aan Tom Black, senior vice president en algemeen directeur van het laatstgenoemde bedrijf.

Partners