30-07-2021

DataRobot haalt 300 miljoen dollar op en neemt Algorithmia over

Deel dit bericht

DataRobot, aanbieder in augmented intelligence, heeft een Series G investering ontvangen van 300 miljoen dollar. De investering moet de platforminnovatie stimuleren en stelt DataRobot in staat de impact van augmented intelligence naar klanten wereldwijd te brengen. Naast de investering kondigt DataRobot de overname van Algorithmia aan. Hiermee versterkt het de positie als leverancier voor MLOps-oplossingen gericht op het in productie brengen van machine learning-modellen.

Met de investering wordt DataRobot gewaardeerd op 6,3 miljard dollar, meer dan het dubbele van de waardering ten opzichte van de vorige investeringsronde. De Series G ronde werd geleid door investeerders Altimeter Capital en Tiger Global. Verder stapten Counterpoint Global (Morgan Stanley), Franklin Templeton, ServiceNow Ventures en Sutter Hill Ventures in als nieuwe investeerders.

"Deze nieuwe investering bevestigt onze visie op het combineren van het beste dat mens en machine te bieden hebben om voorspellende inzichten, betere datagedreven beslissingen en ongekende zakelijke waarde beschikbaar te maken voor onze klanten", zegt Dan Wright, CEO van DataRobot. “We zien dat steeds meer organisaties wereldwijd voor ons platform kiezen om hun grootste uitdagingen op te lossen. We zijn dankbaar voor de voortdurende steun van Altimeter, Tiger en andere investeerders terwijl we onze voorsprong op het gebied van innovatie blijven vergroten in de volgende groeifase van ons bedrijf.”

Verdubbelen investering
"DataRobot is erg sterk gepositioneerd om te profiteren van een enorme kans aangezien elk bedrijf het volledige potentieel van haar data wil ontsluiten om AI-gedreven inzichten te krijgen", aldus oprichter en CEO Brad Gerstner van Altimeter Capital. "We zijn verheugd onze investering in DataRobot te verdubbelen en voor de lange termijn samen te werken met Dan en de rest van het uitstekende leiderschapsteam."

Het Augmented Intelligence-platform van DataRobot wordt al vertrouwd door een derde van de Fortune 50. Doordat kleine en grote organisaties in verschillende sectoren AI kunnen gebruiken om belangrijke uitdagingen op te lossen, waaronder het creëren van betere producten, het verbeteren van klantrelaties, het nauwkeuriger voorspellen van de vraag en het verlagen van de kosten, genereert het platform van DataRobot grote waarde voor klanten.

Overname Algorithmia
Naast de nieuwe kapitaalronde, heeft DataRobot ook de overname aangekondigd van Algorithmia om de positie in MLOps te versterken en klanten te helpen snel over te stappen van experimentele naar toegepaste AI. De overname biedt klanten de mogelijkheid om alle modellen in productie te monitoren en te beheren, terwijl ze die modellen continu bijwerken als data veranderen om zo ongekende waarde te genereren met AI.

Partners