17-08-2021

Mendix leider in Gartner MQ for Multiexperience Development Platforms

Deel dit bericht

Mendix, onderdeel van Siemens en aanbieder in low-code applicatieontwikkeling, kondigt aan dat Gartner het bedrijf heeft gepositioneerd als leider in het 2021 Magic Quadrant for Multiexperience Development Platforms (MXDP). Dit is de vijfde achtereenvolgende keer dat Mendix door Gartner in het kwadrant met leiders is geplaatst.

Het nieuwe rapport van Gartner stelt dat Multi-experience ontwikkelplatforms  software engineers een productieve manier bieden om rijke, onderling verbonden gebruikerservaringen te creëren voor web-, mobiele, conversatie-, digital twin-, IoT- en AR-toepassingen. Goed doordachte strategieën op het gebied van multi-experience zijn cruciaal voor grote organisaties die digitaal willen transformeren en willen zorgen voor optimale betrokkenheid bij klanten en werknemers op de apparaten naar keuze.

Gartner kwantificeert de marktbehoefte en de groeiende vraag naar multi-experience ontwikkelplatforms en stelt dat: “Tegen 2025 zal 90 procent van de organisaties een combinatie van web-, native en hybride mobiele architecturen gebruiken in plaats van een one-size-fits-all-benadering,” terwijl ook wordt voorspeld dat “in 2024 een op de drie enterprise-organisaties een MXDP zal gebruiken om de snelheid van gezamenlijk optrekkende IT- en business-teams te versnellen om zo succesvolle digitale producten te leveren.”

Ontwikkelingsstrategieën met zowel multi-experience als low-code versnellen de digitale transformatie door een oplossing te bieden voor het huidige tekort aan softwareontwikkelaars. Multi-experience and low-code stellen organisaties in staat om sneller aan de vraag naar nieuwe digitale oplossingen, die door de pandemie verder is toegenomen, te voldoen. Denk hierbij aan het ondersteunen van werknemers in hybride werkomgevingen en het in contact komen met klanten die via verschillende digitale touchpoints willen communiceren. Organisaties kiezen voor het aanbieden van uitgebreide oplossingen op een kwaliteitsniveau dat consumenten gewend zijn en verbinden zo werknemers, klanten, leveranciers en partners met elkaar.

Als onderdeel van het rapport beoordeelde Gartner 13 leveranciers op basis van in totaal tien belangrijke criteria en vijf uses cases op het gebied van multi-experience development.

Partners