09-09-2021

Mendix versterkt digitale ecosysteem

Deel dit bericht

Tijdens Mendix World 2021 heeft Mendix haar uitgebreide digitale ecosysteem aangekondigd. Nieuwe functies van het Mendix-platform stellen de ruim 250.000 leden van de Mendix Maker Community in staat hoogwaardige oplossingen te creëren met bouwstenen en deze ook zelf toe te voegen waarmee ze waarde creëren voor hun organisaties en de Mendix Marketplace verrijken.
 
Er is een groot tekort aan traditionele software-ontwikkelaars. Dit jaar zagen analisten een plotselinge en hevige versnelde digitalisering, automatisering en democratisering van software-ontwikkeling. Organisaties zoeken naar nieuwe manieren om technologie te benutten en schaalbaar te maken om concurrentievoordeel te behouden in een veranderende markt. Roos gaf in zijn keynote aan dat er echter ook goed nieuws is: de wereldwijde disruptie vorig jaar bracht ook innovatie op grote schaal met zich mee in vrijwel iedere sector, terwijl bedrijven reageerden op de opkomende ‘digital-first’ economie. Ook ging hij in op de visie en het leiderschap van Mendix in het veranderde speelveld.

Mendix Industry Clouds: blauwdruk voor digitale transformatie in verticale markten
Eén van de belangrijkste aankondigingen tijdens Mendix World is de uitbreiding van het alles-in-één low-code platform met Mendix Industry Clouds. Hiermee worden best practices, herbruikbare templates, partners, klanten en een levendige community van ontwikkelaars voor de belangrijkste branches samengebracht.
 
Klanten, implementatiepartners en branche-experts kunnen werkwijzen en succesvolle cases delen waarmee een sectorspecifieke low-code community ontstaat. Als eerste worden Mendix for Manufacturing Industries en Mendix for Financial Services geïntroduceerd. Iedere Industry Cloud bestaat uit een rijke set bouwstenen en componenten die inspelen op de specifieke uitdagingen in desbetreffende branche inclusief connectoren naar databronnen, systems of record, API’s, AppServices, workflows, templates en aanpasbare oplossingen.

Roos introduceerde ook verschillende specifieke solution templates. Deze oplossingen kunnen gemakkelijk worden uitgebreid en gepersonaliseerd om klantervaringen te creëren die aansluiten bij het merk en differentiatie van iedere organisatie. Voor de financiële sector introduceert Mendix templates voor Credit Rating, Claims Management en Portfolio Management. Voor de maakindustrie biedt Mendix solution templates voor Smart Warehousing, Predictive Maintenance en Smart Workforce Planning om digitalisering te versnellen. Volgend jaar worden er additionele Industry Clouds geïntroduceerd gericht op de publieke sector, het onderwijs en de gezondheidszorg.

Ecosysteem activeren met platforminvesteringen
Om de reikwijdte van de Mendix Marketplace te verbreden en ervan verzekerd te zijn dat ISV’s, partners en service providers eenvoudig componenten en oplossingen kunnen vermarkten, kondigt Mendix verschillende uitbreidingen aan van het platform inclusief het

AppServices Framework & Solutions Platform
AppServices zijn essentieel om oplossingen uit bestaande componenten te kunnen samenstellen zodat er minder druk is op software-ontwikkeling binnen organisaties. Daarvoor introduceert Roos nieuwe AppServices van Mendix inclusief mogelijkheden voor automatische verwerking van documenten, cognitieve/AI services en messaging. Voor bedrijven die hun eigen componenten en oplossingen willen aanbieden in de Mendix Marketplace biedt Mendix het AppServices Framework dat met levering, facturatie en security zorgt voor naadloze en veilige transacties. Zo stimuleert Mendix levendige commercie tussen zakelijke klanten en low-code makers.

Solutions Platform
Voor ISV's en marktleiders die adaptieve oplossingen willen bieden binnen het Mendix-ecosysteem, wordt het Solutions Platform aangekondigd. Naast geïntegreerde facturatie omvat het Solutions Platform ook IP-beveiliging, uitbreidbaarheid en onderhoud. Deze mogelijkheden geven makers een eenvoudige en veilige manier hun oplossingen aan te bieden aan de ruim 250.000 leden van de Mendix Maker Community. De oplossingen die via dit platform worden aangeboden kunnen worden aangepast door de partner of klant die ze aanschaft, zonder risico voor de onderliggende IP. In combinatie met AppServices, stelt dit ontwikkelaars in staat oplossingen samen te stellen, aan te passen en uit te breiden om te voldoen aan specifieke zakelijke vereisten.

Begin van het einde van standaard SaaS-oplossingen
De modelgebaseerde abstractie van Mendix, de ongekende samenwerking tussen domeinexperts en IT-professionals en de gestroomlijnde cloud-implementatie, hebben de levering van software al met een factor tien of meer versneld. Om te kunnen concurreren in de huidige dynamische, digital-first economie, moeten organisaties talloze paden bewandelen die snellere manieren beloven voor het inzetten van hoogwaardige oplossingen. Volgens Roos vormt low-code ontwikkeling met adaptieve, best-of-breed bouwstenen en oplossingen hier een antwoord op. “Met nieuwe, schaalbare, adaptieve oplossingen die snel samengesteld kunnen worden uit herbruikbare componenten, geloven we dat standaard SaaS-applicaties tot het verleden behoren”, zegt Roos. “Een verschuiving naar digital-first engagement vereist een sterk gepersonaliseerde ervaring voor zowel klanten als medewerkers. Rigide, standaard software kan niet tegemoet komen aan verwachtingen van klanten of teamleden of echte zakelijke waarde opleveren.”

Roos voegt toe: “Dankzij de combinatie van Mendix Industry Clouds, Platform Solutions en nieuwe AppServices kunnen Mendix makers sneller dan ooit relevante oplossingen leveren. Organisaties kunnen hun innovatieproces een impuls geven door het uitgebreide ecosysteem van ervaren low-code makers te benutten. Low-code principes zijn algemeen erkend als krachtvermenigvuldigers. Ze zullen ons de komende tien jaar blijven begeleiden en versterken.”Company:

Mendix

Partners