28-09-2021

Mendix leider in Gartner MQ Enterprise Low-Code Application Platforms

Deel dit bericht

Mendix is door Gartner wederom uitgeroepen tot leider in het Magic Quadrant for Enterprise Low-Code Applications. De analist geeft ook aan dat Mendix de meest complete visie heeft. Het is het derde jaar op rij dat Mendix zowel tot leider als partij met de meest complete visie wordt uitgeroepen.

Mendix blijft een markt vormgeven en leiden die een enorm snelle groei doormaakt. Dit wordt verder versneld door de toenemende behoefte aan digitalisering veroorzaakt door de pandemie. Nu het voor organisaties noodzaak is hun activiteiten en klantinteracties te digitaliseren en werken op afstand en in hybride vorm te ondersteunen, blijkt low-code de aangewezen technologie waarmee snel oplossingen kunnen worden ontwikkeld. Geavanceerde low-code platformen zoals Mendix hebben de manier waarop ondernemingen digitalisering nu en in de toekomst aanpakken, opnieuw gedefinieerd.

In de inleiding van het rapport stelt Gartner: "Tegen 2025 worden voor de ontwikkeling van 70 procent van de nieuwe applicaties low-code of no-code-technologieën gebruikt, tegen minder dan 25 procent in 2020." In een eerder rapport zei Gartner: "Low-code applicatieplatformen zijn van de 'early adopter'-fase naar de 'early majority-fase' verschoven op de technologie-adoptiecurve. Low-code is een krachtige tool voor het leveren van applicaties voor uiteenlopende use cases, waarbij soms de behoefte aan raamwerken en platformen voor controle in sommige organisaties volledig wordt weggenomen." Als onderdeel van het onderzoek evalueerde Gartner low-code leveranciers op verschillende use cases. In het rapport "Critical Capabilities for Enterprise Low-Code Application Platforms" uit 2021, behaalde Mendix de hoogste score voor 'Collaborative App Development' en presteerde het ook sterk bij de use cases 'Custom Business Applications' en 'Business Workflow Automation'.

De focus van Mendix op het belang van samenwerking wordt duidelijk door het aanbieden van twee speciaal gebouwde geïntegreerde ontwikkelomgevingen: Mendix Studio is ontworpen voor minder technische business professionals en citizen developers die het kunnen gebruiken om hun eigen apps te bouwen of domeinexpertise toe te voegen aan meer geavanceerde apps. Mendix Studio Pro stelt professionele ontwikkelaars in staat de meest geavanceerde, complexe, enterprise-grade oplossingen te creëren. Samenwerking op het platform wordt makkelijk gemaakt dankzij een intuïtieve drag-and-drop interface, AI-tools om ontwikkeling eenvoudiger te maken en realtime communicatie tussen ontwikkelaars en versiebeheer te faciliteren. 

Partners