06-10-2021

InterSystems IRIS FHIR Accelerator Service vergemakkelijkt opslag zorgdata

Deel dit bericht

InterSystems kondigt de release aan van InterSystems IRIS FHIR Accelerator Service. De Accelerator Service is een complete enterprise-grade server voor HL7 FHIR (Fast Healthcare Interoperability Resources) en biedt ontwikkelaars in de zorg een gemakkelijke, veilige en schaalbare plek voor het opslaan en delen van zorgdata en -applicaties.

Als FHIR-ontwikkelaars data uit het dagelijks leven voor hun applicaties gebruiken, zoals apps die coronabesmettingen tracken, hebben zij een manier nodig waarop zij die data kunnen beheren. Zodra de zorgomgeving buiten de traditionele muren van de gezondheidszorg treedt, moet de data werkbaar zijn voor verschillende doeleinden en applicaties. Dit stelt extra eisen aan de data, waar de gezondheidszorg dankzij de Accelerator Service beter aan kan voldoen.

De IRIS FHIR Accelerator Service is een betrouwbare, kant-en-klare oplossing voor het opslaan en ophalen van FHIR-data. Ontwikkelaars kunnen hierdoor efficiënter werken en hun applicaties sneller op de markt brengen.

Belangrijkste features
• Authorisatie en identificatie. De service is standaard uitgerust met OpenID Connect en OAuth 2.0. Hierdoor hebben gebruikers toegang tot intuïtieve methoden die toegang verschaffen aan toegewezen accounts. Op die manier configureren ontwikkelaars gemakkelijk toegang voor verschillende users en applicaties.
• Application Programming Interface (API) keys die inkomende FHIR-aanvragen autoriseren.
• Een interface voor ontwikkelaars die meer efficiënte tests mogelijk maakt en zo informatie verschaft over de FHIR API’s die beschikbaar zijn voor een applicatie. De interface laat ook zien welke API-aanvragen nodig zijn om deze resources op te slaan en te laden.
• De IRIS FHIR Accelerator Service is beschikbaar op AWS Marketplace, en binnenkort ook op andere populaire cloudproviders.
• De service ondersteunt de nieuwste HL7 FHIR versie R4, inclusief United States Core Data for Interoperability (USCDI).
• Ondersteuning voor importeren van FHIR-bundels via secure file transfer protocol (sFTP), waardoor ontwikkelaars snel kunnen beginnen met het maken van een app.
• Hoge beschikbaarheid door het gebruik van mirrors.
• Continue, automatische updates en nieuwe features beschikbaar

Samen met de onlangs aangekondigde HealthShare Message Transformation Services for Amazon HealthLake is de InterSystems FHIR Accelerator Service de nieuwste Smart Data Services-dienst van InterSystems. Met Smart Data Services hebben gebruikers toegang tot alle mogelijkheden die de InterSystems database ze biedt, in de vorm van kleinere, flexibele services in de cloud. Smart Data Services is beschikbaar op alle grote public cloud marketplaces.

Partners