07-10-2021

Celonis neemt Lenses.io over en biedt Execution Graph

Deel dit bericht

Celonis kondigt verschillende investeringen en overnames in data en intelligentie aan. Met de investeringen wil het bedrijf het execution management landschap veranderen. Een van de investeringen is de overname van Lenses.io, pionier in de streaming data-industrie. Verder lanceert het bedrijf de Celonis Execution Graph die intelligentie en inzichten biedt in verschillende bedrijfsprocessen. Ook gaat Celonis een strategisch partnership aan met Conexiom, marktleider in sales order automatisering.

Bedrijven verzamelen volgens Alex Rinke, mede-oprichter en co-CEO van Celonis, steeds meer data uit verschillende machines, applicaties en data pools. “Dit doen ze zowel in de cloud, als op locatie. Daarom bouwden we ons Execution Management System. Nu gaan we een stap verder met de introductie van baanbrekende innovaties binnen verschillende disciplines: data, intelligentie en uitvoering.”

Overname Lenses.io
Real-time streaming data wordt continu gegenereerd door dynamische bronnen zoals media, transport, telemetrie, weer- en milieusystemen. Streaming data zijn revolutionair voor bedrijfsprocessen en kunnen het vermogen van een bedrijf om zich snel aan te passen aan de steeds veranderende markt- en klantverwachtingen maken of breken. Hoe en wanneer een product wordt gemaakt en geleverd, wordt bijvoorbeeld beïnvloed door een groot aantal real-time factoren, variërend van weersomstandigheden, toegang tot grondstoffen, of zelfs sociale en politieke trends. Celonis neemt Lenses.io over om deze streaming data te kunnen integreren en daardoor bedrijven de mogelijkheid te geven om in te spelen op deze milliseconde veranderingen in de bedrijfsomgeving.

Proces-intelligentie met Celonis Execution Graph
De afgelopen decennia leerde Celonis hoe je als bedrijf gebeurtenissen, verbanden en causaliteit in data vastlegt en met verschillende systemen gebruikt. De Celonis Execution Graph maakt deze verbanden en relaties voor het eerst voor organisaties zichtbaar, zodat bedrijven als nooit tevoren inzicht hebben in hoe hun verschillende systemen en omgevingen met elkaar in verband staan. Hoe meer processen en data aan het systeem zijn aangesloten, des te sterker en overtuigender worden de grafieken die Celonis Execution Graph genereert. Dit komt met name door twee innovaties:
• De Celonis Multi Event Log staat gebruikers toe frictiepunten te identificeren en lokaliseren in het ene proces, dat door een ander proces veroorzaakt wordt. De log maakt verbonden processen zichtbaar en onderzoekt alle mogelijke relaties tussen processen duidelijk.
• Celonis Signal Link is een nieuwe feature die events uit verschillende processen linkt en zichtbaar maakt voor verschillende afdelingen en levels in de organisatie.

Intelligente acties
Processen in het echte leven bestaan naast elkaar en werken samen binnen verschillende apps en systemen. Ze draaien binnen verschillende user cases, waardeketens en elke industrie. Er is daarom een ecosysteem nodig waarin voor elk domein de technische expertise aanwezig is waarmee Celonis elke klantvraag kan beantwoorden.

Order-to-cash en ­procure-to-pay­ zijn twee van de meest essentiële processen die Celonis helpt te automatiseren. Celonis kondigt daarvoor een partnership aan met Conexiom, wereldleider in sales order automatisering. Samen brengen ze Touchless Order Capture uit, een nieuwe optie in het Celonis EMS. Met dit product brengen Conexiom en Celonis de beste technologieën samen die klanten hun order management processen op orde laat stellen.

Partners