15-10-2021

DATPROF lanceert vernieuwd testdata portaal

Deel dit bericht

DATPROF heeft een vernieuwd testdata portaal (DATPROF Runtime 4) ontwikkeld waarmee softwaretesters eenvoudig toegang hebben tot hun eigen (geanonimiseerde) testdata set. Met een klik op de knop ververst een tester nu zijn of haar eigen dataset. Ook kan dit proces eenvoudig in een bestaande CI/CD pipeline worden geïntegreerd om verversingen geautomatiseerd af te trappen. Hiermee wordt veel tijd en geld bespaard binnen softwareontwikkelingsteams.

Voor de ontwikkeling van nieuwe systemen of applicaties is testdata nodig om te verifiëren of een nieuwe applicatie naar behoren werkt in productie. De beschikbaarheid van goede testdata is voor veel organisaties een grote uitdaging: 1. Veel productiedata bevat privacygevoelige informatie die niet gebruikt mag worden voor testdoeleinden; 2. De omvang van de databases maakt het lastig om zomaar overal kopieën neer te zetten en; 3. De tijd tussen de aanvraag en de oplevering van een ververste testdata set kan oplopen van dagen tot zelfs weken. Het werd dus hoog tijd voor een self-service testdata portal waarmee testers zelf eenvoudig hun eigen (geanonimiseerde) dataset kunnen verversen.

DATPROF Runtime is op zichzelf geen nieuw product. Wat wel nieuw is, is de zeer gebruiksvriendelijke user interface. “We zagen dat de functionaliteiten niet optimaal werden benut door onze huidige klanten, dus die hebben we gebruiksvriendelijker gemaakt. Maar we hebben ook nieuwe functionaliteiten toegevoegd zodat het voor testers nog makkelijker wordt om hun eigen dataset te verversen,” aldus Bert Nienhuis, Chief Product Officer. Met de volledige DATPROF suite (inclusief DATPROF Privacy en DATPROF Subset) wordt het beheren, verversen, anonimiseren en subsetten van testdata nog verder vereenvoudigd.

Meer informatie: webinar Test Data Deployment through a self-service portal op dinsdag 26 oktober.

Partners