15-10-2021

Google Cloud kondigt Spark on Google Cloud aan

Deel dit bericht

Tijdens Next 21 heeft Google Cloud enkele innovaties aangekondigd die gericht zijn op het oplossen van de meest belangrijke bedrijfsproblemen in verschillende sectoren.

Deze aankondigingen gaan voornamelijk over Google Cloud's open cloudinfrastructuur die organisaties helpt om bedrijfskritische applicaties in te zetten waar ze die het meest nodig hebben; data cloud die bedrijven in staat stelt hun klanten, producten en partners te begrijpen en met hen in contact te komen; samenwerkingstechnologie die hybride werk mogelijk maakt; en cyberbeveiligingstechnologie die gebruikers, applicaties en gegevens overal beschermt - en dat alles in de schoonste cloud in de branche.

• Open Infrastructure - Lancering van Google Distributed Cloud waarmee klanten meer keuze hebben in hoe en waar ze hun meest gevoelige workloads kunnen draaien zonder zich zorgen te hoeven maken over onderliggende hardware.
• Data & Analytics - Nieuwe updates, waaronder General Availability (GA) van BigQuery Omni, Spark on Google Cloud, Vertex AI workbench en Intelligent Products Essentials om klanten te helpen moderne data-architecturen te ontwerpen met real-time analytics en hun bedrijfkritische datagedreven applicaties te versterken.
• Google Workspace - Lancering van een nieuwe Atlassian Jira integratie, Gmail AppSheet-integratie, een uitgebreid partnerschap met Citrix en nieuwe beveiligingsinnovaties in Google Workspace om de communicatie en samenwerking te verbeteren.
• Beveiliging - Lancering van een nieuw Google Cybersecurity Action Team (G-CAT) en een nieuw Work Safer-programma om organisaties te helpen bij de aanpak van alledaagse beveiligingsproblemen.
• Duurzaamheid - Lancering van verschillende innovaties om klanten te helpen onmiddellijk klimaatactie te ondernemen, waaronder Carbon Footprint, Google Earth Engine en Project Recommender zonder toezicht.
• EMEA Customer Momentum - Nieuwe en uitgebreide strategische relaties met klanten als Deutsche Post DHL (DPDHL Group), Siemens Energy en de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA).

Data & Analytics
Om klanten te helpen moderne data-architecturen met real-time analytics te bouwen en hun bedrijfskritische datagedreven applicaties te voeden, biedt Google Cloud diverse updates aan. BigQuery Omni is nu algemeen beschikbaar en richt zich op complex datamanagement in hybride en multicloud-omgevingen. Het stelt organisaties in staat om cross-cloud analyses uit te voeren met gegevens in Amazon Web Services en Microsoft Azure.
Spark on Google Cloud is beschikbaar in preview, als autoscaling en serverloze Spark-dienst voor het Google Cloud-dataplatform. Deze nieuwe dienst maakt Spark tot een premium aanbod op Google Cloud en stelt klanten in staat om binnen enkele seconden aan de slag te gaan en oneindig te schalen, ongeacht of ze starten in BigQuery, Dataproc, Dataplex of Vertex AI.
Voortbouwend op de lancering van Vertex AI in mei 2021, biedt Vertex AI Workbench een uniforme gebruikerservaring voor het sneller bouwen en implementeren van ML-modellen, waardoor de time-to-value voor data scientists wordt versneld. Geïntegreerde data engineering-mogelijkheden zijn direct beschikbaar in data science-omgevingen om het opnemen en analyseren van gegevens, samen met het implementeren en beheren van ML-modellen, allemaal beschikbaar te maken vanuit een enkele interface.
Google Cloud kondigt ook een partnership aan met Salesforce Tableau dat een best-in-class BI-ervaring biedt waarmee Tableau-gebruikers naadloos gegevens uit BigQuery kunnen analyseren, de voordelen van Looker's semantische model kunnen benutten en Tableau direct vanuit Google Sheets kunnen starten. 

Partners