29-10-2021

Cmotions organiseert training voor data scientists en juristen

Deel dit bericht

Cmotions, AI- en data science leverancier, organiseert op 22 november een training voor data scientists en hun managers. Dit doen zij samen met Considerati, juridisch specialist op het gebied van AI en AVG. Bij deze training leren data analisten wat de basis is van de AVG en wat de AVG betekent voor hun werk. Aan het eind van de cursus weten deelnemers hoe ze AI op een AVG-compliant manier kunnen inzetten.

Op het gebied van de AVG kunnen privacy professionals, data analisten en data scientists veel van elkaar leren. Een privacy professional heeft een gedegen begrip nodig van data science en AI. Voor een data scientist is het juist belangrijk om de impact van de AVG op zijn of haar werkzaamheden te begrijpen. Om die reden zoeken Cmotions en Considerati de samenwerking op. Zo organiseren zij een training voor privacy professionals en een training voor data analisten, waar ze van elkaars expertise kunnen leren.  
 
De training voor data analisten en scientists vindt op 22 november plaats op het kantoor van Cmotions in Bunnik. Tijdens de training krijgen zij een inkijk in de wereld van de AVG en worden de ethische aspecten over de inzet van AI behandeld. Aan de hand van praktijkcases verzorgen de jurist en data scientist een pragmatische en interactieve training.
 
De training voor de privacy professionals wordt gegeven op dinsdag 23 november op het kantoor van Considerati in Amsterdam. Zij leren hier onder andere meer over hoe algoritmen werken, hoe beslismodellen worden gebouwd en welke valkuilen er bestaan bij data gedreven besluitvorming.
 
Meer informatie over de trainingen

 

Partners