18-11-2021

Cegeka neemt cybersecurityspecialist SecurIT over

Deel dit bericht

Het Europese IT-bedrijf Cegeka neemt alle aandelen over van cybersecurityspecialist SecurIT. Dankzij de overname versterkt Cegeka haar activiteiten op vlak van cybersecurity en in het bijzonder identiteits- en toegangsbeheer (Identity & Access Management – IAM). Het Nederlandse SecurIT is een IAM-specialist met hoofdkantoor in Amsterdam en een vestiging in Greenville, Verenigde Staten. De circa 60 medewerkers van SecurIT gaan over naar Cegeka, waardoor Cegeka de aanwezigheid in Nederland vergroot tot zo’n 1.450 medewerkers.

De overname van SecurIT betekent volgens Karim Henkens, Managing Director van Cegeka Netherlands, DACH en Nordics, een forse versterking van de positie in cybersecurity in Nederland en België. “Organisaties worden steeds vaker slachtoffer van cybercriminaliteit, omdat de digitale transformatie en digitale veiligheidsmaatregelen niet met dezelfde snelheid zijn ingevoerd. De focus van Cegeka ligt op het begeleiden van klanten in hun ‘cyber resilience’, waarbij het doel is om de businessimpact van cybersecurity-incidenten te minimaliseren en snel en effectief te herstellen”.

Uitbreiding cybersecurityteam
SecurIT wordt ondergebracht bij de Nederlandse divisie Security van Cegeka. “Nu we massaal thuiswerken en het aantal devices sterk toeneemt, is de vraag naar IAM in een versnelling gekomen. We kunnen hier nu perfect op inspelen, omdat SecurIT naast specifieke kennis van processen en relaties met technologiepartners een schat aan best practices meebrengt. Met IAM-diensten, zoals Privileged Access Management (PAM) en Identity Governance and Administration (IGA), verhogen we het kwaliteitsniveau voor onze klanten enorm, zowel in Nederland als in België. Bovendien versterken we dankzij deze overname onze ambitie om uit te groeien tot een leidende strategische partner op alle vlakken van cybersecurity”, zegt Frank Voskeuil Division, Director Security Cegeka Nederland.

Meerwaarde voor cloud & digital workplace
Identiteits- en toegangsbeheer staan centraal in meerdere IT-domeinen. Zo is de impact van digitale identificatie niet te onderschatten bij het gebruik van private en publieke clouddiensten, maar ook binnen de veilige digitale werkplek. Om de impact van een ransomware-aanval substantieel te verkleinen, is er bovendien behoefte aan extra IAM-expertise, zoals PAM en IGA.

Company:

Cegeka

Partners